Ολη η Κρήτη θέλει τη διεξαγωγή του CONFERENCE LEAGUE στο Παγκρήτιο

Κοινή επιστολή με αποδέκτη την ΕΠΟ απέστειλαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης. Η ανακοίνωσή τους αφορά την διεξαγωγή του CONFERENCE LEAGUE 2022/23 και την άρνηση της ΕΠΟ στο αίτημα παρουσίας εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, των τουριστικών και παραγωγικών φορέων της Κρήτης, της ΕΠΣ Ηρακλείου, της Ομάδας Εργασίας Σύνταξης Φακέλου Υποψηφιότητας αλλά και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού στη σημερινή συνεδρίαση της.

Αναλυτικά:
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε -από την κοινοποίηση προς εμάς επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ, Ευάγγελου Γραμμένου, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν συναινεί στο αίτημα παρουσίας εκπροσώπων του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, των τουριστικών και παραγωγικών φορέων της Κρήτης, της ΕΠΣ Ηρακλείου, της Ομάδας Εργασίας Σύνταξης Φακέλου Υποψηφιότητας αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη σημερινή της συνεδρίαση (27/07/2020).
Αίτημα παρουσίας μας, προκειμένου να παραθέσουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τα πραγματικά δεδομένα και τις συντονισμένες ενέργειές μας σχετικά με την υποψηφιότητα του “Παγκρητίου Σταδίου”, για τη διοργάνωση των τελικών Europa Conference League 2022-2023. Υποψηφιότητα η οποία, με ομόφωνη απόφασή της η ΕΠΟ έχει υποβάλει στην UEFA από τις 20/02/2020 και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το κράτος, ούτε και για την Ομοσπονδία.
Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τα κίνητρα και την αιτιολογία της άρνησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να ενημερωθεί από όλους εμάς απευθείας, αναλυτικά και επίσημα, στο τόσο σπουδαίο ζήτημα για τα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας, του νησιού και της πόλης μας.
Πόσο μάλλον όταν για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ειπωθεί και δημοσιευθεί πλήθος ανακριβειών και εξ’ αιτίας αυτής της παραπληροφόρησης πρόκειται να συζητηθεί η πορεία της διεκδίκησης της σημαντικής αυτής διοργάνωσης στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Η άρνηση της ΕΠΟ συνιστά έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού απέναντι σε θεσμικούς εκπροσώπους φορέων της Κρήτης.
Σε ότι αφορά την αντιπρόταση της ΕΠΟ, ώστε να διεξαχθεί η συνάντηση της αντιπροσωπείας μας με ολιγομελή επιτροπή της Ομοσπονδίας, τους ενημερώνουμε ότι είναι ευπρόσδεκτοι στο Ηράκλειο οποιαδήποτε ημέρα. Να διαπιστώσουν δια ζώσης την πρόοδο των εργασιών του “Παγκρητίου Σταδίου” και την ετοιμότητα της πόλης και του νομού να φιλοξενήσουν τους τελικούς του Europa Conference League 2022-2023
Δήμος Ηρακλείου – Περιφέρεια Κρήτης – ΕΠΣΗ
-Τουριστικοί & Παραγωγικοί Φορείς Ηρακλείου».

Spread the love