Με άμυνα παιδική χαρά ο ΟΦΗ, έφαγε «τέσσερα» και λίγα ήταν…

Οι προπονηταράδες του Ηρακλείου έχουν ήδη βγάλει το συμπέρασμα τους. Όλα τα φταίει ο «παππούλης». Δεν καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν ότι ένας προπονητής όταν αναλάβει μια ομάδα  η ομάδα στη μέση της σεζόν αυτή είναι του προηγούμενου προπονητή και του των συνεργατών του.

Συνήθως όταν αλλάζει ένας  καλός προπονητής τα επόμενα παιχνίδια, νίκες ή ήττες ανήκουν σε αυτόν. Έφυγε ο Μουρίνιο από την ΡΟΜΑ, ο Ντερόσι που ανέλαβε έκανε ένα σερί με τρεις συνεχόμενες νίκες, αυτό δείχνει ότι η ομάδα ήταν καλοδουλεμένη.

Στην δική μας περίπτωση την ομάδα την πήρε η κατρακύλα από την στιγμή που άλλαξαν κάποια πράγματα στο προπονητικό τιμ. Εσείς λοιπόν που είστε κοντά στην ομάδα και γράφατε ότι σας πούλαγε ο μεγάλος δημοσιογράφος του ΟΦΗ, αλήθεια που εξαφανίστηκε αυτό το παλικάρι; Ψάξτε λοιπόν και θα βρείτε γιατί ξαφνικά το «πρότζεκτ» όπως μας τσαμπουρνάγατε ναυάγησε.

Μόλις στο 6ο λεπτό και σε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Μπάουμαν βγήκε από την εστία του προσπαθώντας να διώξει την μπάλα αλλά την έστειλε πάνω στον Μασούρα, που εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και άνοιξε το σκορ σε άδειο τέρμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από δεξιά, οι αμυντικοί δεν κατόρθωσαν να απομακρύνουν και ο Ελ Κααμπί έγραψε από κοντά το 2-0 δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, με το 13ο γκολ του (συνολικά) στα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «πνίγει» τον αντίπαλό του, η κατοχή έφτασε στο 73% και στο 34΄ από νέο λάθος αμυντικού στην απομάκρυνση της μπάλας αυτή κατέληξε έξω από την περιοχή στον Ποντένσε, που προχώρησε, άδειασε έναν αντίπαλο και πλάσαρε ψύχραιμα για το 3-0.

Στο 38΄ ο Μπάουμαν έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μασούρα και στην εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε ο Κάρμο, με τρομερό σε δύναμη αριστερό βολέ, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ έγινε απειλητικός για πρώτη φορά στο 41΄, όταν ο Ισέκα δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά προ του Πασχαλάκη, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 43΄ το σουτ του Τσικίνιο έφυγε ελάχιστα άουτ, σε ένα ημίχρονο απόλυτης κυριαρχίας των γηπεδούχων, που πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη το είχαν κάνει απέναντι σε Τσουκαρίτσκι και Μπάτσκα Τόπολα.

Έχοντας πάρει ό,τι ήθελαν από τα πρώτα 45 λεπτά οι γηπεδούχοι μείωσαν κατά τι το ρυθμό τους στην επανάληψη αλλά συνέχισαν να κυριαρχούν, και αφού είχαν μια καλή στο 57΄ με το κοντινό σουτ του Ελ Κααμπί να φεύγει άουτ, έφτασαν στο 4-0 ένα λεπτό αργότερα με τον Φορτούνη, που δέχθηκε την ασίστ του Τσικίνιο στην πλάτη της άμυνας και στην αναπήδηση της μπάλας «κρέμασε» τον Μπάουμαν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάρμο – Μαρινάκης, Μπάκιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (71΄ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (61΄ Καμπράλ), Μασούρας (77΄ Ναβάρο), Ποντένσε (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (61΄ Γιόβετιτς)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46΄ Θοράρινσον), Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγος (46΄ Μοσκέρα), Μπάκιτς, Μπάκου (81΄ Ριέρα), Αποστολάκης (61΄ Χιμένεθ), Ισέκα (61΄ Φελίπε Λουίζ)

Spread the love