Νίκη με το Κόσοβο χρειάζεται η Ελλάδα για να παραμείνει στην κορυφή!

Το Κόσοβο είναι το επόμενο «εμπόδιο» που καλείται να υπερκεράσει η Εθνική ομάδα για να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου της, στο Nations League.

Το ελληνικό συγκρότημα υποδέχεται τους Βαλκάνιους το βράδυ της Τετάρτης (14/10, 21:45) στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της League C, απέναντι στους οποίους είχε επικρατήσει στην Πρίστινα (2-1).

Η Εθνική προέρχεται από τη νίκη επί της Μολδαβίας με 2-0 στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Κυριακή, ισοβαθμεί δε στην πρώτη θέση με τη Σλοβενία, που με τη σειρά της είχε επίσης περάσει νικηφόρα από την έδρα του Κοσόβου (1-0) πριν από μερικές ημέρες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν΄τ Σιπ, εξαιρουμένων των τραυματιών Μασούρα και Μπακάκη που είχαν ήδη αποκλειστεί, διαθέτει όλους τους υπόλοιπους διεθνείς «ετοιμοπόλεμους» και κατά συνέπεια θα είναι σε θέση να παρατάξει την ισχυρότερη δυνατή σύνθεση.

Αναφορικά με το πλάνο του για το παιχνίδι, πάντως, ο Ολλανδός δεν θέλησε να αποκαλύψει το παραμικρό. «Το πρωί της Τετάρτης θα αποφασίσω για την ενδεκάδα», απάντησε σε σχετική ερώτηση, στη συνέντευξη Τύπου. «Όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι. Τα παιδιά είναι συνηθισμένα να παίζουν απαιτητικά παιχνίδια», συμπλήρωσε.

Όσο για την ανάλυσή του επί του αντιπάλου; «Είναι μία ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ουσιαστικά το παιχνίδι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά και ποια θα είναι πιο επιθετική. Θα πρέπει, βέβαια, να αμυνθούμε και σωστά. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία».

Αγωνιστικά, ο Ρότα αναμένεται να πάρει τη θέση του Χατζηδιάκου στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ενδεχόμενες νέες αλλαγές αναμένεται να αφορούν το μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, αν τελικώς ο Φαν΄τ Σιπ αποφασίσει να αλλάξει πράγματα.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου της Εθνικής η Μολδαβία θα υποδεχθεί τη Σλοβενία, στο στάδιο «Ζίμπρου» (21:45).

Spread the love