Κρήτη: Λογίστρια «έβγαλε νοκ άουτ» χάκερ! – Πώς πήρε πίσω 10.000 ευρώ που απέσπασαν από πελάτισσά της

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Κρήτη πριν από τρεις ημέρες

Η άμεση κινητοποίηση μίας λογίστριας από τα Χανιά σταμάτησε ηλεκτρονικές αγορές αξίας 10.000 ευρώ, που πραγματοποίησε χάκερ από τραπεζικό λογαριασμό πελάτισσάς της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Κρήτη πριν από τρεις ημέρες, όταν παρατηρήθηκε κίνηση στην πιστωτική κάρτα μίας γυναίκας, χωρίς η ίδια να την έχει χρησιμοποιήσει.

Η ίδια ανέφερε το περιστατικό στη λογίστριά της και στη συνέχεια οι δυο τους ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία και την τράπεζα.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι τούς ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και ίσως κάποια στιγμή η άτυχη γυναίκα να πάρει τα λεφτά της πίσω.

Τελικά, η λογίστρια της γυναίκας ανέλαβε δράση και αφού συνέλεξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, κατάφερε και μπήκε στον λογαριασμό και είδε τις ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα σε Φιλανδία και Εσθονία, ενώ κατά την έρευνά της διαπίστωσε πως οι επιτήδειοι είχαν δημιουργήσει μία ψεύτικη σελίδα της τράπεζας από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Αμέσως κάλεσε τις εταιρίες που είχαν πραγματοποιηθεί οι αγορές και τους ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη και πως έχει ήδη κινηθεί νομικά ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Έτσι, και μέσω αυτής της διαδικασίας, τα χρήματα επιστράφηκαν στη γυναίκα.

Spread the love