Η δίκη των «15» μεταφέρεται στο Εφετείο

Την περασμένη Τετάρτη η ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση των 15 προσώπων που κατηγορούνται σε ποινικό επίπεδο για «σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση», είχε διακοπεί λόγω ανυπέρβλητων λόγω τεχνικών προβλημάτων στην τηλεδιάσκεψη, με τη συνέχειά της να ορίζεται για τις 29 Ιουνίου.

Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατόν ούτε σήμερα, αυτή τη φορά για… χωροταξικούς λόγους, αφού στα γραφεία της Ομοσπονδίας δεν υπάρχει επαρκής χώρος για έδρα, κατηγορούμενους και νομικούς εκπροσώπους. Ως εκ τούτου, έγινε δεκτή η πρόταση της προέδρου της Επιτροπής για μεταφορά της διαδικασίας, από την 1η Ιουλίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Πριν τη λύση της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας επικαιροποίησε τις ημερομηνίες κατάθεσης των μαρτύρων, αποκαλύπτοντας ότι δεν δύναται, ως αυτή τη στιγμή, να εντοπίσει τον Βρύζα και πως Αγγελίδης και Βελλής απουσιάζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια είναι αρκετά δύσκολο να παραστούν στις 8 Ιουλίου.

Οι ημερομηνίες που ορίστηκαν για να καταθέσουν οι μάρτυρες της υπόθεσης είναι οι ακόλουθες:
1 Ιουλίου: Τάκης Φύσσας, Φώτης Κωστούλας, Χρήστος Σάββας
2 Ιουλίου: Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης
6 Ιουλίου: Αλέξης Κούγιας, Κύρος Βασσάρας
8 Ιουλίου: Ιάκωβος Αγγελίδης, Σταμάτης Βελλής και ως μάρτυρες υπεράσπισης Μώραλης και Παπαδάκος

Εκτός των 15 φυσικών προσώπων, κατηγορούμενες είναι και οι ΠΑΕ Ατρόμητος, Ολυμπιακός, για τις οποίες η εισηγήτρια Παναγιώτα Σπανού έχει προτείνει υποβιβασμό και πρόστιμο 3 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε μία. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι οι:

Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος, Ρικάρντο Σα Πίντο, Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Θόδωρος Κουρίδης, Θανάσης Μπριάκος, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Ηλίας Σπάθας, Γιώργος Δούρος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης.

Spread the love