Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός (highlights)

Επιστροφή στις νίκες (πρώτη στο β΄ γύρο) ύστερα από τρεις αγωνιστικές για τον Παναθηναϊκό, που με γκολ του Άλτμαν στο 16ο λεπτό επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στην εναρκτήρια συνάντηση της 21ης αγωνιστικής, υποχρεώνοντας τους Πελοποννήσιους σε έκτη ήττα στους επτά τελευταίους αγώνες τους.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με το γνώριμο πιεστικό παιχνίδι τους και αφού στο 12΄ η κεφαλιά του Κουρμπέλη από σέντρα του Κάτσε δεν βρήκε στόχο, στο 16΄ άνοιξαν το σκορ: ο Κουρμπέλης «έσκαψε» την μπάλα στην πλάτη της άμυνας, ο Άλτμαν την κατέβασε με το στήθος και τελείωσε τη φάση με ωραίο δυνατό σουτ για το 1-0. Οι Αρκάδες, από την πλευρά τους, έγιναν επικίνδυνοι για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση του ημίωρου, όταν ο Κυριακόπουλος έδωσε έτοιμο στον Καλτσά, που σούταρε στα… ουράνια προ του Διούδη, ενώ αν άφηνε την μπάλα να περάσει ο Μανιάς θα έμπαινε μαζί της στα δίχτυα.

Ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η αστοχία του συνεχίστηκε… Στο 57΄ ήταν ο Μανιάς που έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν πλάσαρε άουτ έχοντας όλη την εστία στο οπτικό πεδίο του, ύστερα από το έξυπνο πέρασμα του Μαρκ Φερνάντεθ. Σε ένα παιχνίδι που είχε αποκτήσει πια πολύ γρήγορο ρυθμό, οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία να βάλουν ασφαλιστική δικλείδα στη νίκη τους στο 77΄, όταν ο Μακέντα πλάσαρε άσχημα μετά την πάσα του Χατζηγιοβάνη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπουζούκης, Κάτσε – Φερνάντεθ, Μπελόκ, Βλάχος
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (72΄ Δώνης), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (82΄ Πούγγουρας), Άλτμαν (61΄ Μουνιέ), Μπουζούκης, Μακέντα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (74΄ Τσιλιανίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Μπελόκ, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Φερνάντεθ (83΄ Δουβίκας), Μανιάς (61΄ Αραβίδης).

Spread the love