Καλύτερος ο ΠΑΣ 2-0 τη Βέροια

Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ο ΠΑΣ υποχρέωσε την Βέροια στην πρώτης εκτός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με το πεντακάθαρο σκορ 2-0. Ο Μανιάς στο 10΄ και ο Τζημόπουλος στο 84΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων.

Ο κακός, σε πολλά σημεία του γηπέδου, αγωνιστικός χώρος (το τερέν ήταν γλιστερό εξαιτίας του παγετού που είχε προηγηθεί) δεν εμπόδισε τους παίκτες και των δύο ομάδων να παίξουν ανοικτό και γρήγορο ποδόσφαιρο από τα πρώτα λεπτά. Η Βέροια είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα, έδειχνε καλύτερα στημένη στο γήπεδο, αλλά στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία.

Έτσι στο 10΄ από ωραία εναλλαγή της μπάλα από τους Ακόστα και Στρούνα, ο Μανιάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ιδανικό τελείωμα έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ (5ο γκολ του σέντερ φορ των γηπεδούχων, όλα εντός έδρας). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο και στο 13΄ από στημένη φάση (κόρνερ) έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ναζλίδη από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ. Στο 18΄ ο Βελλίδης έπεσε στη γωνία του και απόκρουσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το γυριστό του Ναζλίδη.

Συνέχισε να είναι καλύτερη η Βέροια και στο 35΄ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή την φορά μετά το γύρισμα του Γιαννούλη ο Μαγέφσκι με σουτ στην κίνηση από την «καρδιά» της περιοχής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη. Το προβάδισμα των γηπεδούχων έμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Ήταν επόμενο ότι η Βέροια θα αναζητούσε περισσότερο το γκολ της ισοφάρισης στην επανάληψη και μετά από ένα μέτριο πρώτο 15λεπτο, από κει και πέρα το ματς άνοιξε ακόμη περισσότερο με τις ευκαιρίες να χάνονται η μία μετά την άλλη. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Μανιά στο δίλεπτο 63΄-64΄, όταν ο σέντερ φορ της ομάδας του Πετράκη απέτυχε να νικήσει τον Λόπεζ, με τον Ισπανό να κάνει ίσως την επέμβαση της χρονιάς στο 64΄ στην κεφαλιά του Μανιά.

Την πιο μεγάλη ευκαιρία στο ματς έχασε η Βέροια στο 69΄. Ο Βελλίδης απόκρουσε δύσκολα το σουτ του Κόλα και στην επαναφορά της μπάλας ο Μαγέφσκι αστόχησε ουσιαστικά προ κενής εστίας! Και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 80΄ με το σουτ του Ναζλίδη να βρίσκει πάνω στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ. Στο 82΄ η Βέροια έμεινε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Γιαννούλη με δεύτερη κίτρινη και σα να μην έφτανε αυτό για τη «βασίλισσα του Βορρά», δύο λεπτά μετά ο Τζημόπουλος με κεφαλιά μετά από το φάουλ του Ακόστα «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους Ηπειρώτες.
Η ταυτότητα του παιχνιδιού:
Σκόρερ:
10΄Μανιάς, 84΄ Τζημόπουλος
Διαιτησία: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), βοηθοί οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Γεωργιάδης (Κοζάνης), ενώ τέταρτος ο Συμεωνίδης (Πιερίας).
Κίτρινες: Τσουκαλάς – Γιαννούλης, Λόπεζ
Κόκκινες: 82΄ Γιαννούλης (δεύτερη κίτρινη)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (82΄ Μπέριος), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα (86΄ Ναδάλες), Μιχαήλ, Καρανίκας, Ηλιάδης (72΄ Λίλα), Στρούνα
ΒΕΡΟΙΑ (Γ.Γεωργιάδης): Λόπεζ, Ιβάν Μαλόν Αραγονές (77΄ Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (81΄ Μεληκιώτης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (87΄ Σιόντης).

Spread the love