Μετά την απόρριψη των προσφυγών του ΟΦΗ από το CAS και το Εφετείο Αθηνών, την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που αναγνωρίζει την “αθλητική διαδοχή” και την οφειλή του ΟΦΗ στον Χρ. Μπούρμπο και την αίτηση του πρώην ποδοσφαιριστή στην ΕΠΟ με την οποία ζητεί την επιβολή κυρώσεων στον ΟΦΗ (απαγόρευση μεταγραφών κ.α.), η ΕΠΟ απηύθυνε “ισχύρη σύσταση” στην κρητική ΠΑΕ προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό με τον Μπούρμπο.
Η ΠΑΕ ΟΦΗ απάντησε στην επιστολή της ΕΠΟ αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Δεν υπάρχει εκτελεστή υποχρέωση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 προς καταβολή συγκεκριμένου ποσού στον Μπούρμπο, που αρνούμαστε να καταβάλουμε.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν μπορεί, εφόσον δεν υπάρχει καταψηφιστική απόφαση σε βάρος του ΟΦΗ, να καταλήξει στο αντίθετο αποτέλεσμα, υποκαθιστώντας το αρμόδιο δικαστικό όργανο.
Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή κύρωσης ή άλλου δυσμενούς μέτρου κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ λόγω μη εκτέλεσης αποφάσεων.
Δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής και η ΕΠΟ είναι αναρμόδια επί της δικαστικής απόφασης.”
Μετά την άρνηση του ΟΦΗ να έρθει σε συμβιβασμό με τον Μπούρμπο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συζήτησε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση για να αποφανθεί επί του αιτήματος του πρώην ποδοσφαιριστή για επιβολή κυρώσεων στην ΠΑΕ.
Τελικά, μετά από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας και από όσα διημείφθησαν από τα μέλη της ΕΕ κατέληξαν ότι η ΕΠΟ, βάσει της σχετικής διάταξης του καταστατικού της, “δύναται” αλλά “δεν υποχρεούται” να επιβάλει κυρώσεις στην ΠΑΕ ΟΦΗ.
Με αυτό το σκεπτικό και προκειμένου να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, αφού υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούν άλλες ΠΑΕ της Super League, αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του Μπούρμπου.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής έχει προσφύγει στη ΓΓΑ ζητώντας την έκπτωση των μελών της ΕΕ/ΕΠΟ και η ΓΓΑ διαβίβασε την καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η οποία εντός τεσσάρων μηνών θα πρέπει να αποφανθεί.
ΠΗΓΗ: ΜΟΝΟΒΑΛΑ

