Ο Ανακατωσούρας: Το ξεχειλωμένο πρωτάθλημα της Α1

Διαβάζω ότι συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά ο ΑΟΤ, με αποτέλεσμα πρόεδρος ομάδας της Α1 που θεωρούσε σίγουρη την άνοδο στη Γ΄ Εθνική να έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη. Αφού λένε οι κακές γλώσσες άρχισε να αλαφρώνει οικονομικά το ρόστερ, με την μέθοδο «στρίβει δια του αρραβώνας», κοινώς δε πληρώνει αυτούς που θέλει να ξεφορτωθεί.

Τα τελευταία χρόνια όλοι το γνωρίζουμε και το βλέπουμε, ιστορικές ομάδες με σώφρονες παράγοντες όμως (βλέπε Δημήτρης Λυδάκης Μαραθώνα), να γυρίζουν την πλάτη τους στο οικονομικά ξεχειλωμένο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με αποτέλεσμα οι προκηρύξεις να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων, αφού ομάδες που υποβιβάζονται να παραμένουν και μάλιστα παρακαλεστά, ενώ ομάδες που προβιβάζονται να λένε όχι, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

Και ενώ πλέον είναι γνωστό ότι κάθε πέρυσι και καλύτερο, η ΕΠΣΗ το χαβά της, του χρόνου λέει αντί για 2 θα πέφτουν 4 και εδώ είναι που φέρνουν οι άνθρωποι το γέλιο. Οι ομάδες της φετινής Α1 ζητάνε πρωτάθλημα 16 ομάδων με το ζόρι μαζεύτηκαν 14 και οι ιθύνοντες σκέφτονται να υποβιβάζονται 4.

Όταν εμείς προτείναμε η προκήρυξη να δηλώνει ευθαρσώς ότι για τα επόμενα 2 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένας υποβιβασμός από την Α1, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στις ομάδες που το θέλουν να χρησιμοποιήσουν νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις υποδομές τους, ώστε κάποια στιγμή να μη χρειάζεται να πληρώνουν 5χίλιαρα στους διάφορους γυρολόγους μισθοφόρους. Κάποιοι προπονητές επαναστάτησαν σε αυτή την πρόταση γιατί λένε, ότι το πρωτάθλημα δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μη βρίσκουν δουλειά.

Και ένα τελευταίο που διάβασα…
Βαρυσήμαντη ανάρτηση του Δημήτρη Κοροβέζου:
«Επειδή δεν υπάρχει Πολιτεία, δεν υπάρχει Ένωση να στηρίξουν το τοπικό ποδόσφαιρο, τον παράγοντα αυτές τις ημέρες θα φτιαχτεί μια επιτροπή μέσα από τα σωματεία σε χώρο που θα επιλέξουμε εμείς, για να αποφασίσουμε τι στάση θα κρατήσουμε αν συνεχιστούν αυτά τα μέτρα. Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε τελικά ότι δεν είμαστε… μακάκηδες και έχουμε την δύναμη εμείς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Spread the love