Αυτή κι αν είναι η, μεταγραφάρα…

Τα παλιά τα χρόνια, κοντεύω να ξεχάσω χρονολογίες, καθόμασταν σε ένα καφενείο της πλατείας Εξαρχείων, το νούμερο ένα ποδοσφαιρικό στέκι της Αθήνας. Σε αυτό το καφενείο, εκτός της αφεντομουτσουνάρας (νεαρός τότε) μόνιμοι κάτοικοι ήταν οι περισσότεροι συγχωρεμένοι σήμερα, ο Βαγγέλης Χέλμης (παίχτης του Ολυμπιακού και προπονητής), ο Κώστας Ζιώγας (έχει περάσει προπονητής και από τον ΟΦΗ), ο Διαμαντόπουλος, ο Μπάμπης Τακούνας, ο Δημήτρης Τζήμας και φυσικά το αρχηγόπουλο, το ανερχόμενο τότε αστέρι της προπονητικής ο Νίκος Αλέφαντος και πολλοί άλλοι που δεν θυμάμαι τα ονόματα τους.

Ο Δημήτρης Τζήμας

Ο Δημήτρης Τζήμας – Ηλεκτρολόγος – Προπονητής. Ο πρώτος που έβαλε τους παίχτες της ομάδας του να ξυρίσουν τα πόδια τους. Στον Εθνικό Αλεξανδρουπόλεως νομίζω ήταν. (το αγροτικό του που λέγαμε)

Σε αυτό λοιπόν το καφενείο γινόταν όλες οι προσλήψεις προπονητών και μεταγραφές ποδοσφαιριστών κυρίως στην Επαρχία. Από εδώ έφευγαν προπονητές για να κάνουν το αγροτικό τους (έτσι έλεγαν) ένας στη Λάρισα, στο Ηράκλειο (Ζιώγας ΟΦΗ, Σαχίνης Εργοτέλης, Δημητριάδης ΠΟΑ) Κιάτο, Ζάκυνθο, Σπάρτη κ.λ.π.
Και όλα αυτά προτού ανθίσει το επάγγελμα των μανατζερέων.
Τα γράφω για ένα και μοναδικό λόγο. Σήμερα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μέσα σε μια επταετία (2012-2019), μέτρησα έναν, με 11 μετακινήσεις και όπως λέει το βιογραφικό του έχει πετύχει και 9 γκολ, δεν είναι και άσχημο ρεκόρ για έναν τέτοιο πολυτάλαντο και περιζήτητο επιθετικό.

Η ομάδα του ΝΕΟ θύμα, έβγαλε και σχετική ανακοίνωση…

“Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του «Ταλαιπορειακού» ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή «Φωτοβολίδα»

Δαιμόνιος και δυναμικός εξτρέμ αγωνίζεται με άνεση σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και έχει άμεση επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα !

Έχει αγωνιστεί σε ομάδες πρωταθλητισμού , αναφέρει τις 11 ομάδες που έχει αγωνισθεί μέχρι σήμερα.

Με πολλές επιτυχίες και πνεύμα νικητή έρχεται να πλαισιώσει το υπόλοιπο ποιοτικό σύνολο της ομάδας μας .

Σήμερα ήταν παρών και στην προπόνηση όπου έβαλε για πρώτη φορά την μπλε φόρμα! Του ευχόμαστε ! Καλώς όρισες !”
ΥΣ: Αν τώρα του επιτρέψουν να την πάρει μαζί του φεύγοντας, είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο…

Spread the love