Για δες πως αλλάζουν οι καιροί…

**Μας πήρανε χαμπάρι εκεί στην UEFA και πάνε να μας αλλάξουν τα φώτα. Και αν τα αλλάξουν, όπως ακούγεται, κάποιοι εδώ στο Ηράκλειο θα χάσουν ματζαδούρα και ύπνο για τα καλά…

**Πρώτα απ΄ όλα, αλλάξανε τον κανονισμό στη διαιτησία και αφαιρέσανε το χαράτσι που είχαν επιβάλει ο ΕΠΣ να πληρώνουν ποσοστό σε αυτές οι διαιτητές, που είχε σαν αποτέλεσμα Ομηρικές μάχες ανάμεσα στον Σουπερ πρόεδρό μας και τον Οφθαλμίατρο διαιτητή…

**Ο πρώτος ήθελε το ποσοστό, ο δεύτερος θεώρησε νταβατζηλίκι το χαράτσι και δεν πλήρωνε… Αποτέλεσμα;

**Να παιχτούν νταούλια στις αίθουσες των δικαστηρίων (δεν θα το χάσω με τίποτα) ανάμεσα στον διορισμένο για 15 χρόνια τώρα, από την ΕΠΣΗ αρχιδιαιτητή και τον οφθαλμίατρο…

**Πάμε τώρα και στην επόμενη αλλαγή που επιβάλει η UEFA, αφαιρώντας από τις ΕΠΣ και τους παράγοντες «γιατρούς» θα έλεγα εγώ, το προνόμιο να κρατούν το «καρπούζι και το μαχαίρι» και να αλωνίζουν τη διαιτησία κατά το δοκούν.

**Με τον καινούριο κανονισμό, δίνουν λόγο στους συνδέσμους διαιτητών που είχαν παροπλιστεί και υποχρεώνουν την ΕΠΟ την συμμετοχή του προέδρου της ΟΔΠΕ στο συμβούλιο της.

**Και το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι και οι ΕΠΣ θα έχουν την ίδια υποχρέωση, δηλαδή ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου να συμμετέχει στα συμβούλια τους…

**Φανταστείτε το, η ΕΠΣΗ να είναι υποχρεωμένη να δέχεται στο συμβούλιο της το φίλο του ΣΟΥΠΕΡ του σημερινού πρόεδρου, τον Βασίλη Κοκκινάκη.

**Μια άλλη αλλαγή, είναι αυτή ότι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που ορίζει τους διαιτητές θα πρέπει να συμμετέχουν μόνο διαιτητές με πρόεδρο διαιτητή, όχι όπως στην δική μας ΕΠΣ που τα χρέη προέδρου εκτελεί ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Κουτεντάκης (Πλούταρχος).

**Μια ακόμη παράμετρος σε αυτή την κατηγορία είναι ότι οι συμμετέχοντες διαιτητές (μέλη) θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί από την ΕΠΟ.

**Και μαντέψτε τι;

**Τα αξιολογημένα μέλη οι: Ο Γιώργος Ιωαννίδης (ορισμένος 15 χρόνια σε αυτό το πόστο), Γιώργος Φουκάκης (Θυμόμαστε τις αντιδράσεις στο χώρο της διαιτησίας για την  ετσιθελικά τοποθέτηση του στην επιτροπή από τον πρόεδρο), και όπως καταλαβαίνετε ο τρίτος της παρέας θα πρέπει να επιλεγεί από τα υπόλοιπα αξιολογημένα μέλη, δηλαδή τον πρόεδρο του συνδέσμου Ηρακλείου Βασίλη Κοκκινάκη, τον (ψευδομάρτυρα) Μιχάλη Γαρεφαλάκη και τον άσπονδο φίλο του προέδρου Τάσου Μαστορίδη.

**Προβλέπεται Φθινόπωρο Κουλουβάχατα που λένε και στο χωριό μου…

 

Spread the love