Νίκησε την «Μπαρτσελώνα» των πλέι άουτ στη Νέα Σμύρνη ο Παναιτωλικός (highlights)

Στον αγώνα που ήταν «ζωής και θανάτου» για την παραμονή του έκανε το χειρότερο παιχνίδι του και γνώρισε την πρώτη ήττα στα πλέι άουτ ο Πανιώνιος, που έχασε 0-2 στη Νέα Σμύρνη από τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 6ης ημέρας.

Αγωνιστικά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο γήπεδο υπήρχαν μόνο οι φιλοξενούμενοι που έκαναν ό,τι ήθελαν, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες κι εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με το γκολ του Μπαΐροβιτς από τα 11 βήματα, στο 40ό λεπτό. Στο 38΄ καταλογίστηκε παράβαση για χέρι του Ευαγγέλου σε κεφαλιά του Ντίας και ο άσος του Παναιτωλικού νίκησε τον Κότνικ, που έπεσε σωστά, δίνοντας στους Αγρινιώτες το προβάδισμα που δικαιούνταν.

Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να είναι κακοί στον «τελικό» και τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους δέχθηκαν τη δεύτερη «ψυχρολουσία», όταν ο Τζανακάκης έδωσε στον Ρόσα, αυτός του επέστρεψε την μπάλα και ο Έλληνας αμυντικός, από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Κότνικ και διπλασίασε.

Στάθηκε όμως τυχερός, γιατί την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης περνούσε νικηφόρα από την Ξάνθη, με αποτέλεσμα το -1 (22 έναντι 23 βαθμών)που χωρίζει τις δύο ομάδες να παραμείνει κι έτσι όλα θα κριθούν την τελευταία ημέρα των πλέι άουτ (7η), όπου ο Πανιώνιος θα φιλοξενηθεί από τον Ατρόμητο.

Ο Παναιτωλικός έφτασε στους 26 βαθμούς και διασφάλισε την παρουσία του στο μπαράζ παραμονής, καθώς αν χάσει στο τελευταίο παιχνίδι του (με Βόλο εντός) και νικήσει η Ξάνθη (στη Λάρισα) καθώς θα ισοβαθμίσουν στους 26 βαθμούς, με τους «ακρίτες» να πλεονεκτούν.
Διαιτητής ο Ευαγγέλου (Αθηνών), με βοηθούς τους Απτόσογλου (Αθηνών), Καρσιώτης (Κορινθίας) Τέταρτος: Κουτσιαύτης (Άρτας VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) ΑVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 39’ Ευαγγέλου – 42’ Ντάλσιο, 45’ Λιάβας, 67’ Ντουάρτε, 86’ Ταχάρ, 90’+3 Ντίας.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ρέντζας (46’ λ.τρ. Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (70’ Μιλόγεβιτς), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (83’ Γρίβας), Οικονομίδης (46’ Άρτσε), Παπανικολάου (52’ Αραμπούλι), Ευαγγέλου, Τσιλούλης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Παρράς, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης (72’ Μιμίτο), Ταχάρ, Ντάλσιο (82’ Αγιρίμπι), Ντίας, Ντουάρτε (82’ Λουσέρο), Ρόσα, Μπαϊροβιτς (64’ λ.τρ. Τσιγγάρας).

Spread the love