Τα χαμόγελα στο τέλος για Παναιτωλικό (highlights)

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναιτωλικός, μετά την ήττα στη Λιβαδειά και με το γκολ του Αργκους στο 79΄ επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής της Super League.
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να προηγηθούν, χάνοντας σωρεία κλασικών ευκαιριών, ενώ στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρουν ένα σημαντικό «τρίποντο» που τους επιτρέπει να διατηρήσουν την επαφή με την 5η θέση. Για τον ΠΑΣ ήταν η δεύτερη σερί ήττα (προηγήθηκε το 0-2 από τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες») και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται για το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη.
Μπορεί ο Παναιτωλικός να είχε περισσότρερη ώρα την κατοχή μπάλας στο πρώτο μέρος, αλλά δεν έκανε ούτε μία τελική προσπάθεια, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έχασαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο ματς, στο 17΄ με τον Μάζουρεκ να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Άργκους. Με το πέρασμα του χρόνου, οι Ηπειρώτες ισορρόπησαν την κατάσταση και στο 31΄ ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» στο Νικολιά στο τετ-α-τετ που είχαν.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στο 37΄, αρχικά με τον Νικολιά που εντελώς μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του αμαρκάριστου Μπατίστ από το πέναλτι έφυγε άουτ.
Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΣ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία, αυτή την φορά με τον Μάνο να αστοχεί από το πέναλτι χωρίς να πιέζεται από αντίπαλό του.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή την φορά για τον Παναιτωλικό. Ο Μιχαήλ ενήργησε σωστά και απέκρουσε το πλασέ του Μιχάι, κρατώντας «όρθια» την ομάδα του στο ματς. Στο 57΄ ο Μιχαήλ απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Αμαράλ.
Η κορυφαία ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 62΄ για λογαριασμό του Παναιτωλικού, με την κεφαλιά του Μάζουρεκ, μετά από σέντρα του Γκούγκα, να σταματά στο δεξί δοκάρι του Μιχαήλ.
Η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, τελικά «ανταμείφθηκε» με το γκολ, που έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση. Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 79΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Αργκους, μετά από σέντρα του Μάρκος Πάουλο, αξιοποιώντας την υπεροχή του στην επανάληψη και κυρίως μετά το 55΄.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και βοηθοί του οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παλαμίδας (Λακωνίας).
Κίτρινες: 32’ Κάργας, 42’ Βιντάλ, 56’ Αλ. ΜιχαήλΟι συνθέσεις των ομάδω
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μιχάϊ, Άργκους, Μανά (59΄ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Αμαράλ, Ντίας, Μοράρ (78΄ Μπαϊροβιτς), Λουσέρο (71΄ Μάρκος Πάουλο), Τσιγγάρας, Μπαρμπόσα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Ν.Μιχαήλ, Νικολιάς, Α.Μιχαήλ (84΄ Ξύδας), Κάργας, Βιντάλ (76΄ Πάσντελιτς), Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Σκόνδρας, Κάστρο, Μπατίστ (77΄ Νάουμετς), Μάνος

Spread the love