Προσπάθησε να παίξει στα ίσια τον Ολυμπιακό και το πλήρωσε με πεντάρα!!! (highlights)

Ευρεία νίκη με 5-1 και χατ τρικ του Χασάν (36΄, 46΄, 60΄) σημείωσε ο Ολυμπιακός επί του ΟΦΗ στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 22η αγωνιστική της Super League, δείχνοντας τη φορά αυτή μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Για τους νικητές, που μείωσαν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους 7 βαθμούς, σκόραραν ακόμη οι Μασούρας (15΄) και Φορτούνης (40΄).

Ο ΟΦΗ που σκόραρε στο 57΄ με τον Ναμπί κι έδειξε μεγάλες αμυντικές αδυναμίες, υπέστη την 11η ήττα του. Έτσι παρέμεινε στην προτελευταία θέση και θα χρειαστεί να αναζητήσει βαθμούς στα επόμενα ματς για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.

Στο πρώτο γύρο ο ΟΦΗ είχε νικήσει 1-0 τον Ολυμπιακό και του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η προϊστορία των δύο ομάδων ήταν σαφώς με τους Πειραιώτες στα εντός έδρας ματς, αφού είχαν 35 νίκες (4 ισοπαλίες) και 1 ήττα από το 1990, με το εντυπωσιακό 4-5 για τους Κρητικούς και μάλιστα 2 γκολ είχε σημειώσει ο σημερινός προπονητής τους, Χάιμε Βέρα.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή του στα καρέ του ΟΦΗ, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες, αφού ο Τοροσίδης δεχόταν εκτός αγωνιστικού χώρου τις πρώτες βοήθειες για ενοχλήσεις που είχε στο στήθος. Σκόρερ, ο Μασούρας στο 15΄ με κεφαλιά από κοντά και λίγο πλάγια μετά από εξαιρετική σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά. Αυτό ήταν το 8ο εφετινό γκολ του Μασούρα (τα έξι με τον Πανιώνιο).

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο αργότερα (20΄) ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Τσιμίκα, ενώ εκτός πέρασε και ο Καμαρά που χτύπησε στο αριστερό πόδι και τη θέση του πήρε ο Μπουχαλάκης.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι στο διάστημα αυτό, κατάφεραν στο 36΄ να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με πλασέ του Χασάν, από όμορφη μεταβίβαση του Φορτούνη και αφού προηγουμένως οι παίκτες του Ολυμπιακού έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (40΄) έγινε το 3-0 με καρφωτή κεφαλιά του αμαρκάριστου Φορτούνη (10ο φετινό του) από σέντρα του Ποντένσε και ο Ολυμπιακός αξιοποίησε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» το 2ο ημίχρονο, αφού στο 46΄ έφθασαν στο 4-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός σκόραρε με προβολή από κοντά μετά από σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά.

Ο ΟΦΗ μείωσε στο 57΄ σε 4-1 με εξαιρετικό δεξί σουτ του Ναμπί έξω από την περιοχή, αλλά στο 60΄ ο Χασάν… χτύπησε και πάλι (πλασέ από ασταθή απόκρουση του Στρέζου) κάνοντας το 5-1 σημειώνοντας χατ τρικ και συνολικά το 7ο εφετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Στο 62΄ και στο 64΄ σουτ του Φορτούνη δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 67΄ κεφαλιά του Χασάν έφυγε άουτ. Στο 82΄ πλασέ του Γκερέρο από αριστερά έδιωξε με όμορφη προσπάθεια ο Στρέζος και στο 85΄ ο Χασάν μόνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε ψηλά άουτ.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες κάρτες: Ποντένσε – Σόουζα, Κοροβέσης, Μπράουν, Σακόρ
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (20΄ Τσιμίκας), Μιράντα, Μεριά, Κούτρης, Καμαρά (20΄ Μπουχαλάκης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (74΄ Γκερέρο), Μασούρας, Φορτούνης, Χασάν.
ΟΦΗ (Χαϊμε Βέρα): Στρέζος, Παπάζογλου (65΄ Ποτουρίδης), Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Σακόρ, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Βαζ (76΄ Οικονόμου), Ναμπί, Νέιρα (53΄ Πάρσον), Σόουζα.

Spread the love