Διασυρμός του ΟΦΗ στην Τούμπα (highlights)

Παίζοντας μοντέρνο, θεαματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ακόμα βήμα τίτλου σκορπίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον ΟΦΗ, στην θερμή Τούμπα με 4-0. Τα δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν η απόλυτη και φυσική υπεροχή των Κυπέλλούχων που με τους Μάτος (24′) Ακπόμ (35′, 53′) και Ζαμπά (80′) έφθασαν στην μεγάλη νίκη που θα μπορούσε να ήταν και ευρύτερη με δεδομένη την ολοσχερή κυριαρχία των Θεσσαλονικέων..

Στο 24′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά του Λέο Μάτος που από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, πήδησε ψηλότερα και κερδίζοντας τη μπάλα τη έστειλε στα δίχτυα του Στρέζου.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίωρο είχε παθητικό ρόλο και μόνο στο 10′ έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια, που κατέληξε σε άστοχο σουτ του Σασί.

Οι γηπεδούχοι πήραν πλήρη έλεγχο και πλησίασαν σε δυο διαδοχικές ευκαιρίες πριν σημειώσουν το δεύτερο γκολ. Στο 30΄ από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Σάκχοφ αστόχησε με προβολή προ κενής εστίας. Στο 34΄ ο Ακπόμ έβγαλε σέντρα προς την περιοχή και τον Σακχόφ, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια!

O ΠΑΟΚ με το γκολ που σημείωσε ανέβασε την αγωνιστική του κυριαρχία και στο 35′ διπλασίασε τις επιτυχίες του με προβολή του Ακπόμ, που σε πλάγια συρτή σέντρα του Ζαμπά, πρόλαβε και προώθησε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ εδραιώνοντας το προβάδισμα νίκης της ομάδας του. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Ακπόμ έχασε μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία αστοχώντας από θέση τετ-α-τετ με τον Στρέζο.

Η διαδικασία της νίκης έγινε απλούστερη για τον ΠΑΟΚ από το 65′, όταν ο Ζαμπά σκόραρε το τρίτο γκολ μετά από υποδειγματική συνεργασία Μπίσεσβαρ-Ακπόμ και ασίστ του Βρετανού στον Βραζιλιάνο σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζοντας τον ξέφρενο ρυθμό του έφτασε και στο 4ο γκολ. Με υπέροχο βολέ του κορυφαίου σήμερα παίκτη του, Τσούμπα Ακπόμ, που έστειλε την μπάλα αναπαυτικά στην γωνία της εστίας του Στρέζου στο 80′ μέσα σε απόλυτη αποθέωση από το κοινό της Τούμπς, που είδε την ομάδα του να παίζει μοντέρνο, θεαματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

To τελικό 4-0 δεν άφησε καμιά αμφιβολία για την δύναμη και ετοιμότητα του ΠΑΟΚ που με τη νίκη του αυτή, την 16η σε 17 αγώνες, διατήρησε την απόσταση που τον χωρίζει από τους διώκτες του και έδειξε ώριμος και έτοιμος για να κόψει πρώτος το “νήμα” της κούρσας του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Βαρέλα – Νάστος, Γιακουμάκης, Μεγιάδο, Ντίνας
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (73′ Κάνιας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (81′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (67′ Πέλκας), Ακπόμ.
ΟΦΗ (Καραμπετάκης): Στρέζος, Γιαννούλης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μπράουν, Νάστος (80′ Οικονόμου), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα, Σασί (62′ Ντίνας), Βουό (68′ Γιακουμάκης).

 

 

Spread the love