«Υγιεινό περίπατο» έκανε ο Απόλλωνας στο Ηράκλειο.

Οι χαιρετούρες, τα καλωσορίσματα, παιδική ενδεκάδα και ο ύπνος του δικαίου από τον Σίμο στον πάγκο της ομάδας έφερε την ήττα «πισωγύρισμα» του ΟΦΗ στο Ηράκλειο από τον Απόλλωνα του Παράσχου, ο οποίος ξέρει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα στο Ηράκλειο.
Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League λοιπόν πανηγύρισε στο Ηράκλειο ο Απόλλων Σμύρνης. Με γκολ του Φατιόν στο 3ο λεπτό και του Ντάουντα στο 70΄, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και πήρε βαθμολογική «ανάσα», επιτυγχάνοντας την πρώτη της νίκη μετά από δύο μήνες.

Ο Απόλλων αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με κοντινή προβολή του Φατιόν, μετά από κόρνερ του Μπεντινέλι και κεφαλιά του Τσιλούλη. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε, αλλά και οι νεοφώτιστοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Ο Γρίβας στο 27΄ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά δεν σούταρε σωστά και ο Βέρχουλστ μπλόκαρε και στο 38΄ ο ίδιος παίκτης αστόχησε απελπιστικά σε τετ-α-τετ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 42΄ με σουτ του Χουχούμη που έφυγε άουτ.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Βέρχουλστ σταμάτησε δύο φορές (48΄ και 50΄) τον Σαρδινέρο και στο 68΄ έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Μπαλογιάννη, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του. Δύο λεπτά αργότερα (70΄), ο Ντάουντα έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 0-2, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη του Απόλλωνα.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Γιαννούλης, Νέιρα – Χουχούμης, Μπεντινέλι, Φατιόν, Τσαμπούρης

Οι συνθέσεις των ομάδων :
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (82΄ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Σακόρ (58΄ Στάικος), Νέιρα, Μπαλογιάννης (74΄ Βούρος), Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Γρίβας (58΄ Γιάννου)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμης (46΄ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (75΄ Μουνιέ), Ιωαννίδης (55΄ Ντάουντα), Μπεντινέλι (67΄ Κολ), Σλίβκα, Τσιλούλης (75΄ Βάρκας), Φατιόν

Spread the love