Σαν «σίφουνας» πέρασαν τα Χανιά από την Νίκαια 3-0 τον Ιωνικό!

Οι Χανιώτες  ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, είχαν τον έλεγχο και έφτασαν δίκαια σε μια σπουδαία νίκη. Έδειξαν τις διαθέσεις τους από το πρώτο ημίχρονο, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Κότνικ. Στο 12ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία, όταν από σέντρα του Νίκολιτς, ο Τσέλιος έπιασε το δυνατό σουτ, ωστόσο ο Κότνικ απέκρουσε, στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος, ωστόσο, ήταν διαφορετική υπόθεση. Μόλις 73 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Μανουσάκης, μετά από κόρνερ του Νίκολιτς, έκανε το πλασέ κι έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ιωνικού για το 0-1.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να ισορροπήσει και στο 68′ ο Νίκολιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Οικονομίδη. Στο 63′ ο Μαζουλουξής έδιωξε σε δυο περιπτώσεις προσπάθειες των Γκοράνοβ και Λινάρδου.

Στο 73ο λεπτό τα Χανιά έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη, όταν από κάθετη πάσα του Λεμονή, ο Μάναλης με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2. Και δέκα λεπτά αργότερα (83′) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους, όταν ο Βουό εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Ιωνικού και σούταρε, ο Κότνικ έδιωξε αρχικά, αλλά ο Ελευθεριάδης σε κενή εστία έκανε το τελικό 0-3.

Ιωνικός (Γιώργος Σίμος): Κότνικ, Τσιριγώτης (54’ Καντσόλα), Ντε Βινσέντι (71′ Ντάουντα), Οικονομίδης, Γιακουμάκης (54’ Λινάρδος), Γκοράνοβ, Ιγκλέσιας, Ζοάο Πέδρο (80′ Σερπέζης), Γκίνη, Τζανακάκης, Μίκο

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Σερβιλάκης (77′ Ματάους), Νίκολιτς, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Τσορνομάζ, Λεμονής, Τσέλιος (69′ Εντγκαρ), Μιούλερ (62’ Κόλα), Μανουσάκης (69’Ελευθεριάδης), Μάναλης (77′ Βουό)

Spread the love