Πιο τυχερός και ψυχωμένος ο Αστέρας πήρε το «τρίποντο» από τον ΠΑΟ (highlights)

Ο «σκληροτράχηλος» και καλοδουλεμένος Αστέρας Τρίπολης ήταν ο θριαμβευτής στο σπουδαιότερο παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού, που «πέταξε» στα… σκουπίδια όλες τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, γνωρίζοντας μία οδυνηρή ήττα απ’ την πρώτη κιόλας αγωνιστική της νέας σεζόν.

Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα, πιέζοντας ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό και στο πρώτο δεκάλεπτο έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα.
-Στο 3′ από πολύ γρήγορη αντεπίθεση και γύρισμα του Κρέσπι προς τον Αλί Μπαμπά, ο τελευταίος πλάσαρε προς τη γωνία, ο Διούδης βρήκε τη μπάλα με τα πόδια και πριν αυτή περάσει τη γραμμή, ο Βέλεθ την έδιωξε με υπερένταση.
-Στο 10′ ο Ριέρα έκανε πολύ ωραία κίνηση και πλασέ στη γωνία, με τον Διούδη να διώχνει τη μπάλα με εξαιρετική επέμβαση.
– Στο 26′ ο Καρλίτος με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε τη μπάλα να αποκρούεται από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου, ενώ στο 29′ τόσο ο Ισπανός επιθετικός, όσο κι ο Σαβιέρ απέτυχαν να νικήσουν από κοντά τον Παπαδόπουλο και τον Πασαλίδη, που έδιωξαν πάνω στη γραμμή.
-Στο 48′ ο Καρλίτος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κώτσιρα μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, με τη βοήθεια και του VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν λίγο περισσότερο την άμυνα του Αστέρα, μία εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων, τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Ο Ριέρα δέχθηκε την μπάλα εξαιρετικά στο χώρο από τον Κρέσπι, έκανε θαυμάσια ντρίμπλα πάνω στον Μαυρομμάτη και με υπέροχο πλασέ στο «παραθυράκι» έκανε το 1-0 για τον Αστέρα στο 73ο λεπτό.
-Οι Πελοποννήσιοι είχαν και δοκάρι με τον Τασουλή στο 83′, παίρνοντας τελικά μια πολύ σπουδαία νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου με βοηθούς τον Κωσταρά του ΣυνδέσμουΑιτωλοακαρνανίας και τον Δημητριάδη του Συνδέσμου Μακεδονίας. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Παπαπέτρου του Συνδέσμου Αθηνών και βοηθός από τον ίδιο Σύνδεσμο ο Απτόσογλου.
Κίτρινες: 44′ Μπαράλες, 85′ Κώτσιρας – 27′ Σάντσες, 42′ Καρλίτος, 77′ Μακέντα, 88′ Πούγγουρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες (71′ λ. τρ. Τασουλής), Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μουνάφο (72′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπελόκ (56′ Βαλιέντε), Κρέσπι (90’+3 Γκαρθία), Αλί Μπαμπά (56′ Τιλίκα), Ριέρα, Μπαράλες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Μαυρομμάτης (86′ Ζαγαρίτης), Βέλεθ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης (70′ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (60′ Μπουζούκης), Αγιούμπ, Σαβιέρ (71′ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

Spread the love