Παραλίγο δράμα στο Φάληρο.

Παραλίγο να έχουμε ένα νέο δράμα Ολυμπιακού μέσα στο σπίτι του όταν στο 68΄ο Γιακουμάκης, ισοφάρισε σε 1-1 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός στο στρατόπεδο των γηπεδούχων
Ο Ζιλέ άνοιξε το σκορ στο 43΄, ισοφάρισε ο Γιακουμάκης στο 68΄, αλλά στο 84΄ ο Κούτρης χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.
Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς. Από το 25΄ μέχρι το 60΄ οι Πειραιώτες έκλεισαν τον Λεβαδειακό στα καρέ του, έχασαν πολλές ευκαιρίες και σαφώς θα μπορούσαν να είχαν φτάσει μία άνετη νίκη.
Από τη στιγμή που δεν το έκαναν στο 53΄ με το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία στη μοναδική αδράνεια της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός που φαινόταν να τα έχει χαμένα μετά το γκολ που δέχτηκε «λυτρώθηκε» στο 84΄ από το τραγικό λάθος του κορυφαίου μέχρι τότε παίκτη του Λεβαδειακού, Επασί, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό στο σουτ του Κούτρη.
Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών ξεκινούσαν από τον άξονα, απ΄ όπου προήλθε και το πρώτο γκολ στο 43΄. Αφού νωρίτερα οι παίκτες του Λεμονή είχαν χάσει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες στο διάστημα 25΄-35΄, με κορυφαία την σωτήρια επέμβαση του Επασί στο τετ-α-τετ με τον Ανσαριφάρντ, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, Ταχτσίδης και Φορτούνης άλλαξαν με… κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα, ο Ζιλέ έγινε τελικός αποδέκτης κι αφού απέφυγε δύο παίκτες του Λεβαδειακού, πλάσαρε υποδειγματικά κι «έγραψε» το 1-0.
Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να «καθαρίσει» γρήγορα το ματς και θα μπορούσε να το είχε κάνει με την έναρξη του Β΄ημιχρόνου, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κούτρη από τον Τριποτσέρη. Ο Φορτούνης, όμως, ήταν άστοχος στην εκτέλεση του στο 53΄. Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και τελικά το… πλήρωσαν από μία «στημένη φάση».
Από το κόρνερ του Γιουσούφ στο 68΄, ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ελαμπντελαουΐ και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, οι Βοιωτοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Γιακουμάκη για το 1-2, με την άμυνα του Ολυμπιακού να… απουσιάζει.
Τελικά τη λύση έδωσε ο Κούτρης στο 84΄, όταν από πολύ μακριά δοκίμασε το αριστερό σουτ κι ο Επασί που φαινόταν να ελέγχει τη μπάλα έκανε κακό υπολογισμό κι αφού βρήκε επάνω του κατέληξε στα δίχτυα. Ετσω και με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε το «τρίποντο» και με καλή ψυχολογία θα ταξιδέψει στην Λισαβόνα, όπου στις 22/11 θα παίξει… τα ρέστα του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Champions League.
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Τριποτσέρης, Ομπιόρα
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77΄ Μάρτινς), Καρσελά (60΄ Σεμπά), Φορτούνης (80΄ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Ανσαριφάρντ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58΄ Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος (89΄ Σίλβα), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης.

Spread the love