«Ζόρια» για τον Ολυμπιακό στο Καυταντζόγλειο…

Με ανατροπή και δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «απέδρασε» από το «Καυτανζόγλειο», επικρατώντας 2-1 του Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περόνε στο 5΄, όμως ο Ντομίνγκες με πέναλτι στο 51΄ και ο Ιντέγε στο 75΄ χάρισαν τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

Μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι συνέλαβαν… κοιμώμενη την άμυνα των πρωταθλητών. Σε γύρισμα του Κούρου από αριστερά, ο Περόνε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και άνοιξε το σκορ με σουτ από κοντά. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε τους παίκτες του Μπέντο, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή να διαχειριστεί το προβάδισμα. Και το κατάφερε… μαεστρικά. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή που «άγγιζε» το 65-35, όμως δημιούργησε ελάχιστους κινδύνους. Για την ακρίβεια μόνο έναν, στο 28΄ με τον Χουάντερσον να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Μιλιβόγεβιτς. Στο ίδιο διάστημα, ο Ηρακλής ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις με Λάμπρου και Περόνε να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες

Στο 50΄ ο Ιντζόγλου βρήκε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Μια αμφισβητούμενη φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «Γηραιού», καθώς ο Φωτιάδης εξάντλησε την αυστηρότητά του. Ενα λεπτό αργότερα, ο Τσόρι Ντομίνγκες ευστόχησε από τη βούλα και ισοφάρισε. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Κούρος τραυματίστηκε στον αυχένα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο παίκτης υπέστη διάσειση.

Στο 75΄ ο Μάρτινς με εξαιρετική κάθετη τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε και ο Νιγηριανός έγραψε το 1-2 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ του στη φετινή σεζόν. Από εκεί και πέρα, «μίλησαν» η εμπειρία και η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» που κάλυψαν τους χώρους και δεν έδωσαν το δικαίωμα στον «Γηραιό» να ελπίζει. Παρόλα αυτά, ο Ηρακλής των πολλών προβλημάτων, στάθηκε εξαιρετικά και έχασε στις λεπτομέρεις (τουλάχιστον) έναν βαθμό.

Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Φωτιάδης (Σερρών), ο οποίος χαρίστηκε στον Ιντζόγλου και δεν τον απέβαλε με δεύτερη κάρτα στη φάση του πέναλτι στο 73’, αλλά στο 90’ για άλλη φάση – σωστά βέβαια. Και εννοείται ότι ορθά δόθηκε η εσχάτη των ποινών.
Με λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις οι βοηθοί Βλάσσης (Λασιθίου) και Καλφάκης (Χανίων).
Κίτρινες: 18’ Ρούσσος, 26’ Ιντζόγλου, 90’+5 Σαραμαντάς – 70’ Ντομίνγκεζ, 76’ Μάρτινς.
Κόκκινη: 90’ Ιντζόγλου (με δεύτερη κίτρινη).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Κούρος (62’ λ.τρ. Πασάς), Αγγελόπουλoς, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Λάμπρου (67’ λ.τρ. Λουκίνας), Περόνε (79’ Μπαρέττας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια (27’ λ.τρ. Ρέτσος), Μποτία, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Πάρντο (46’ Ελιουνούσι), Σεμπά, Ντομίνγκεζ (73’ Ιντέγιε), Καρντόσο.

Spread the love