“This is Toumpa”Δεν γλιτώνει κανείς…

Μέχρι την Τούμπα έφτασε το αήττητο του Ατρομήτου .
Ο «δικέφαλος του Βορρά» με το 6Χ6 στην έδρα του επικράτησε με 2-1 των «κυανόλευκων», αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και με το «τρίποντο» αυτό «συγκατοικεί» στην κορυφή της Super League με την ΑΕΚ μετά από 11 αγωνιστικές.
Ο Στρούγγης έβαλε μπροστά τον Ατρόμητο στο 22΄, αλλά στο 45΄ ισοφάρισε ο Βιεϊρίνια με πέναλτι. Το γκολ της νίκης των «ασπρόμαυρων» πέτυχε ο Κάμπος στο 71΄ με τη βοήθεια και του Ούμπιδες.
Πολύ νωρίς από το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε τις διαθέσεις του και ως το 18′ είχε φτάσει ήδη τρείς φορές κοντά στο γκολ χωρίς να το πετύχει. Ετσι στο 1′ από σέντρα του Κάμπος, ο προωθημένος Μάτος εστία έστειλε κεφαλιά, την οποία εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης. Από νέα σέντρα του Κάμπος στο 7΄, ο Κρέσπο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 18′ ο Βαρέλα με προβολή προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Ατρόμητου, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Κι ενώ η εικόνα του παιχνιδιού είχε τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή και διαρκώς επιτιθέμενο, ο Ατρήμητος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.

Στο 22΄ από φάουλ που εκτέλεσε ο Ούμπιδες η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε και ο “πρωτάρης” Στρούγγης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διαχειριστούν την ψυχρολουσία που δέχτηκαν βγαίνοντας στην επίθεση με περισσότερους παίκτες. Από σέντρα του Κάμπος στο 33΄ ο Ελ Καντουρί από τη μικρή περιοχή έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.
Αστοχος ήταν στο 40′ και ο Κάνιας που δεν σημάδεψε σωστά προς την εστία του Ατρομήτου αλλά στο 45΄ ο «δικέφαλος» κέρδισε πέναλτι μετά από πέσιμο του Μακ από σπρώξιμο του Στρούγγη. Οι παίκτες και ο πάγκος του Ατρόμητου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Παπαπέτρου για την απόφασή του, ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Βιεϊρίνια να εκτελέσει ψύχραιμα και να ισοφαρίσει (1-1). Ηταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο εξαιρετικός και σήμερα Γιαννιώτης μετά από 8 παιχνίδια που διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ ζήτησε το δεύτερο γκολ αλλά δεν ήταν εύκολη αυτή η προοπτική απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα. Στο 55΄ το σουτ του Ελ Καντουρί από το ύψος της περιοχής απόκρουσε ο Γιαννιώτης.

Συνέχισε να πιέζει η ομάδα του Λουτσέσκου και στο 69΄ έχασε μοναδική ευκαιρία για να περάσει μπροστά, όταν από κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Μάτος έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Ρισβάνης έδιωξε πάνω στην γραμμή με το κεφάλι.

Η πίεση των «ασπρόμαυρων» απέδωσε τελικά καρπούς στο 71΄. Από σέντρα του Βιεϊρίνια ο Μάτος έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε στα πόδια των αμυντικών, κατέληξε στον Κάμπος ο οποίος με νέο σουτ κι αφού η μπάλα βρήκε στον Ούμπιδες κι άλλαξε πορεία, κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) και Σίπκας (Πέλλας), ενώ τέταρτος ο Φωτιάς (Πέλλας).
Κίτρινες: 65′ Βαρέλα, 89′ Πρίγιοβιτς, 90’+3 Ρέι – 30′ Ντιγκινί
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (65′ Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (84′ Σάκχοφ), Μακ (78′ Λημνιός), Κουλούρης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μαντσόν, Στρούγγης (64′ Νάτσος), Ούμπιδες, Βασιλακάκης (81′ Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88′ Μπαστακός), Ντιγκινί, Ντάουντα.

Spread the love