Διπρόσωπος ο Εργοτέλης

Φοβερό παιχνίδι έγινε στο Παγκρήτιο για την 4η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Άρη, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει την μεγάλη ανατροπή με τη βοήθεια βέβαια διαιτητή και του Α΄ βοηθού, να κάνει το 2-0 του Α΄ ημιχρόνου σε 2-3 και να παίρνει το σημαντικό τρίποντο της σεζόν.
Ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με του παίκτες του να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες, κάτι που δεν άργησε να φέρει και το αποτέλεσμα. Όταν στο 14΄ο Μπουρσέλης κέρδισε μια τέτοια μονομαχία και με μια ωραία διαγώνια μπαλιά τροφοδότησε το Σταματόπουλο, που με κεφαλιά πάσα έβγαλε στον Κάιπερς στην περιοχή που με νέα κεφαλιά – ψαράκι έκανε 1-0.
Στο 23΄ο Έφορντ έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του Άρη Καντιμοίρης απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Σταματάκος έκανε το 2-0 που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Εργοτέλη να δείχνει ότι θα πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα επί του αήττητου και πρωτοπόρου Άρη.
Όταν οι δυο ομάδες επανήλθαν στην επανάληψη, κανένας δεν πίστευε στα μάτια του με τους παίχτες του Εργοτέλη να έχουν σβήσει τις μηχανές λες και έμειναν από βενζίνη, ενώ αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης μπήκαν σαν πρωταθλητές και αποφασισμένοι να γυρίσουν το ματς. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν άργησε να φανεί και στον πίνακα του σκορ, όταν στο 53΄ ο Ντούνης εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του τερματοφύλακα του Εργοτέλη και με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1
Το τέρμα αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερο πάθος στους παίκτες του Άρη, καταλαβαίνοντας πλέον ότι η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς το μέρος τους, έτσι στο 70′ κέρδισαν πέναλτι όταν ο Διαμαντόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση, βγήκε τετ α τετ με τον Λαδά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ κατάφερε να διώξει με τα πόδια. Στη συνέχεια, είχαμε ανατροπή του Πλατέλλα που τσίμπησε τη μπάλα από τον Σταματόπουλο, ο ποίος και τον ανέτρεψε.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-2…
Μετά την ισοφάριση, οι παίκτες του Εργοτέλη προσπάθησαν να βγάλουν κάποια αντίδραση αλλά ήταν πλέον αργά, αφού ο Άρης ήταν πλέον επικίνδυνος και στις αντεπιθέσεις του. Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στις 88΄ , κατάφερε να πετύχει την πλήρη ανατροπή με τον Πλατέλλα.
Στο γκολ αυτό είχαμε διπλό οφσάιντ, αφού στην πρώτη φάση ο σκόρερ σίγουρα είναι πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει παράνομο πλεονέκτημα, αρά ακόμη και πασαδόρος Ντούνης να μην είναι , το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει…

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Λάμπρου (Ευβοίας), με βοηθούς τους Δημήτρη Ζησιμόπουλο (Πειραιά) και Δαυίδ Πριόνα (Ευβοίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων).
Κίτρινες: 70′ Σταμόπουλος, 88′ Μπάτζιος – 19′ Κάσσος
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (66′ Πάτας), Σταμόπουλος, Βογιατζής, Μπούζας (82′ Αγγελοπουλος), Μπουτσάκης (65′ Εντιαγέ), Σταματάκος, Έφορντ, Κάιπερς.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν (78′ Νίκιτς), Κάσσος (46′ Ντούνης), Πασάς (83′ Καπνίδης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος.

Spread the love