Στο ύψος των περιστάσεων, βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ!!!

Ακόμα μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά χάρισε σε 50.000 φίλους της στο ΟΑΚΑ η εκπληκτική ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Η Ενωση κράτησε τη Μίλαν στο 0-0 για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.
Στα πρώτα 45 λεπτά η ΑΕΚ έμεινε πιστή στο πλάνο της και κράτησε εύκολα τη Μίλαν μακριά από την περιοχή της. Κλειδί της αναμέτρησης, η χρησιμοποίηση του Μιχάλη Μπακάκη ως κεντρικού μπακ στο 3-5-2 του Χιμένεθ, και μάλιστα με «ανάποδο πόδι» καθώς έπαιζε αριστερά στην τριάδα κι έτσι απελευθέρωσε τον Λόπες ο οποίος ήταν ασυγκράτητος ως κλασικός φούλμπακ. Γιόχανσον και Σιμόες κυριαρχησαν στο κέντρο, έβγαλε ενέργεια ο Αραούχο, ενώ ο Λάζαρος έκανε… τα πάντα στο γήπεδο καλύπτοντας (εν μέρει) το κενό του Μάνταλου.
Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των «ροσονέρι» που είδαν ακόμα ένα παιχνίδι να μην τους «βγαίνει». Οι διαμαρτυρίρες του Μοντέλα από τον πάγκο, τα σκληρά μαρκαρίσματα, ακόμα και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρία από κόρνερ των αντιπάλων (14΄ Λόπες) φανέρωναν το ευρύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί στην δεδομένο χρονική περίοδο.
Η είσοδος του Σούσο αντί του νεραρού Κουτρόνε στο β΄ ημίχρονο έδωσε πνοή στην επιθετικότητα των φιλοξενούμενων που «άγγιξαν» το γκολ στο 57΄ αλλά ο Μοντολίβο «σημάδεψε» το δοκάρι μετά από την ασίστ του Λοκατέλι. Η απάντηση του Χιμένεθ στο μιλανέζικο κρεσέντο, ήταν ο Μάρκο Λιβάγια (60΄ αντί Χριστοδουλόπουλου) για να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει «καταστάσεις». Αμέσως έφυγε στην πλάτη της άμυνας από πάσα του Γιόχανσον, αλλά υποδείχθηκε εσφαλμένα οφσάιντ, ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ντοναρούμα. Η είσοδος του Κροάτη σε συνδυασμό με αυτή του Γαλανόπουλου λίγα λεπτά μετά, έκανε «γρανιτένια» την ΑΕΚ στο κέντρο λύνοντας τα προβλήματα που προσωρινά δημιουργήθηκαν.
Οσο περνούσε ο χρόνος, η Μίλαν έμοιαζε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία, που άλλωστε τη διατηρεί στην κορυφή του ομίλου. Ετσι, χωρίς να ιδρώσει ουσιαστικά, η ΑΕΚ κράτησε στο «μηδέν» τη Μίλαν για 180 αγωνιστικά λεπτά, παραμένει αήττητη στη διοργάνωση και με νίκη την επόμενη αγωνιστική επί της Ριέκα στο Ολυμπιακό Στάδιο, σφραγίζει την πρόκριση στους «32»!
Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Τσόσιτς – Μουσάκιο, Λοκατέλι
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60΄ Λιβάγια), Αραούχο (79΄ Γιακουμάκης)
ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Τζ. Ντοναρούμα, Μουζάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Λοκατέλι (67΄ Κεσί), Μοντολίβο, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81΄ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46΄ Σούσο)

Spread the love