Κύπελλο Ελλάδας: Νίκησαν τα φαβορί… Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 3-0

Ανέβασε… ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει την πρώτη νίκη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός, με σκόρερ τους Πάρντο (5`, 66`) και Ελαμπντελαουί (68`) επικράτησε 3-0 του Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

ΠΑΟΚ – Λάρισα 2-0

Με αρκετούς εφεδρικούς στην σύνθεση του ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικότερος από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια του και πέτυχε εύκολη νίκη επί της Λάρισας με 2-0 χάνοντας ταυτόχρονα και άλλες καλές ευκαιρίες.

Στο 11΄ ο Μπίσεσβαρ βρίσκει πολύ ωραία τον Περέιρα μέσα στην περιοχή της Λάρισας, όμως το πλασέ του Αργεντινού βρίσκει δύο φορές τα δοκάρια (αριστερό και δεξί) του Καβουσάκη. Στο 28′  σε πίεση διαρκείας των γηπεδούχων και μετά από σουτ του Κάνιας έξω από την περιοχή, ο Μυστακίδης πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση της άμυνας και με διπλή προσπάθεια έγραψε το 1-0 μέσα από την μικρή περιοχή. Το σκορ έκλεισε πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στο 41′ ο Μπίσεσβαρ βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Περέιρα και αυτός με δυνατό συρτό σουτ γράφει το 2-0.

 

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0

Τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» έβαλε ο Ατρόμητος με τη νίκη 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Περιστέρι, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου. Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «κυανολεύκους» σημείωσε ο Μπάγκα με κεφαλιά στο 65ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Λε Ταλέκ, κι έτσι ο Ατρόμητος μπήκε «με το δεξί» στο Κύπελλο.

 

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-0

Την καλή πορεία που πραγματοποιεί στη Super League, συνέχισε και στο κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 15ο λεπτό ο Μαμπουλού, ολοκληρώνοντας με πλασέ έναν ωραίο συνδυασμό του Καρανίκα με τον Κούτρη, ενώ ο σκόρερ έχασε και πέναλτι στο 90΄, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

 

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 0-0

Στη Νέα Σμύρνη, το βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Πανιώνιος και Λεβαδειακός στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου. Οι «κυανέρυθροι» είχαν την  κατοχή και παράλληλα έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Γιαννιώτη. Στο 60′ ο Οικονόμου σκόραρε για τους γηπεδούχους, αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

 

Τρίτη 25/10

3ος όμιλος

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 1-0

 

4ος όμιλος

Καλλονή – Αγροτικός Αστέρας 1-2

 

5ος όμιλος

Αιγινιακός – Άρης 0-3

 

6ος όμιλος

ΑΕΚ – Κέρκυρα 4-0

 

7ος όμιλος

Πανθρακικός – Καλλιθέα 3-0

 

Τετάρτη 26/10

1ος όμιλος

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 2-0

 

2ος όμιλος

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 3-0

 

4ος όμιλος

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-0

 

7ος όμιλος

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0

 

8ος όμιλος

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 0-0

 

Πέμπτη 27/10

1oς όμιλος

Πανελευσιακός – Τρίκαλα (15:00, Δημ. Ελευσίνας)

 

2ος όμιλος

Σπάρτη – ΑΟ Χανιά (15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

 

3ος όμιλος

Παναθηναϊκός – Ηρακλής (19:30, «Απ. Νικολαΐδης»)

 

5ος όμιλος

Αστέρας Τρίπολης – Βέροια (17:15, «Θ. Κολοκοτρώνης»)

 

6ος όμιλος

Λαμία – Αναγέννηση Καρδίτσας (17:15, ΔΑΚ Λαμίας)

 

8ος όμιλος

Πανσερραϊκός – Κισσαμικός (15:00, Δημ. Σερρών)

Spread the love