Τρίποντο «χρυσάφι» για την Κέρκυρα

Με δύο γκολ του Ροζέριο Τουράμ στο 16ο και 28ο λεπτό η Κέρκυρα πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα και την έδρα της, επικρατώντας 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην εναρκτήρια συνάντηση της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του απέναντι σε μια άμυνα που δεν μπορούσε να τον περιορίσει: με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά σε σέντρα του Σπίνουλα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κοζίτσκι, ενώ στο 13΄ νέα κεφαλιά του είχε ανάλογη κατάληξη.

Στο 16΄ όμως ο Τουράμ δεν λάθεψε για τρίτη φορά, καθώς στο γύρισμα του Ζορμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων. Ο Αστέρας είχε μια ευκαιρία με το μόλις άστοχο σουτ του Φερνάντες στο 22΄, η Κέρκυρα «απάντησε» με το δοκάρι του Ζαραδούκα στο 25΄ και «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 28΄ με τον Τουράμ, που κινήθηκε πίσω από την άμυνα και νίκησε τον Κοζίτσκι για δεύτερη φορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν γρήγορα το γκολ που θα τους ξανάβαζε στο παιχνίδι, αλλά μόνο τα αξιόλογα μακρινά σουτ του Νίκολας Φερνάντες δεν ήταν αρκετά. Ο Αργεντινός μέσος έγινε απειλητικός για την εστία της Κέρκυρας στο 57΄ (άουτ), στο 64΄ (απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης) και στο 69΄ (άουτ). Στο 75΄ η δυνατή κεφαλιά του Μάσα δεν αιφνιδίασε τον καλά τοποθετημένο γκολκίπερ των γηπεδούχων και αυτός ήταν ο επίλογος του παιχνιδιού.

Η ομάδα των Επτανήσων, που μετά τη Λάρισα νίκησε με το ίδιο σκορ και τον Αστέρα, έφτασε στους 6 βαθμούς και έκανε άλμα στην κατάταξη, ενώ οι Πελοποννήσιοι έμειναν στους 3 και έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανανίας Φωτιάδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νίκιτς – Φερνάντες, Γιαννούλης, Στανισάβλιεβιτς, Μπέρτος, Ιγκόρ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζορμπάς (65΄ Ντουάλ), Ανδρεόπουλος (70΄ Ναζίμ), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Ζαραδούκας, Τουράμ, Κοντός, Σπίνουλας, Νίκιτς (82΄ Γρομητσάρης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοζίτσκι, Σεφί (74΄ Μάσα), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης, Φερνάντες, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Καλτσάς (60΄ Στανισάβλιεβιτς), Μπέρτος, Χαμντανί (60΄ Δημούτσος), Ιγκόρ.

 

Spread the love