ΕΠΟ: Εκλογές ως τις 31 Μαΐου 2017 ζητεί η FIFA

Έως τις 31 Μαΐου 2017 θα πρέπει να διενεργηθούν οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε, μέσω επιστολής, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA την ΕΠΟ. Σε αυτό το διάστημα τα θέματα θα τρέξει η προσωρινή «επιτροπή εξομάλυνσης ή ομαλοποίησης», όπως αναφέρεται, που θα διορίσει η ίδια και θα είναι μεικτή, αποτελούμενη από μέλη της FIFA και UEFA.

Έως τότε παραμένει στη θέση της η υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τη σύνθεση που είχε πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία ακυρώθηκε στην πράξη. Τα μέλη της μεικτής Επιτροπής θα γίνουν γνωστά τις προσεχείς ημέρες. Μεταξύ των υπόλοιπων θεμάτων που θα πρέπει να επιλύσει η Επιτροπή, η οποία θα λειτουργεί ως κανονική διοίκηση, είναι η εναρμόνιση των κανονισμών της Ομοσπονδίας με αυτούς της FIFA, όπου και εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η επιστολή, με παραλήπτη τον εκτελούντα χρέη προέδρου Μιχάλη Τζανόπουλο, αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) συζητήθηκε στο Συμβούλιο της FIFA στις 14 Οκτωβρίου 2016.

Το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε για τα διάφορα θέματα που απασχόλησαν την ΕΠΟ τους πρόσφατους μήνες, όπως οι έντονες σχέσεις με τις Αρχές, οι οποίες προέκυψαν κατά βάση από την ασυνέπεια μεταξύ των νόμων του Κράτους και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, την παραίτηση του Προέδρου της και άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ λόγω νομικών διαδικασιών, τις κατηγορίες συνδεόμενες με τη διαιτησία και επίσης τις δυσκολίες σχετιζόμενες με τη διαχείριση ηθικών ζητημάτων.

Το Συμβούλιο έλαβε επίσης υπόψη του την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές, να ακυρώσει τις προβλεπόμενες γενικές Συνελεύσεις και να ορίσει μια προσωρινή επιτροπή, προκειμένου να διοργανώσει τις εκλογές μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Υπ΄ αυτές τις συνθήκες και υπολογίζοντας το άρθρο 8, παράγραφος 2 του καταστατικού της FIFA, το Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει μια Επιτροπή Εξομάλυνσης, τα καθήκοντα της οποίας θα είναι:

– Να διαχειριστεί τα καθημερινά ζητήματα της ΕΠΟ,

– Να διορθώσει τους υπάρχοντες κανονισμούς προκειμένου να εναρμονιστούν με τους τρέχοντες της FIFA, εάν κριθεί απαραίτητο,

– Να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των νόμων του κράτους, σε στενή συνεργασία με την FIFA και την UEFA,

– Να ορίσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας το αργότερο ως τις 31 Μαΐου 2017.

Ο αριθμός των μελών και η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα αποφασιστεί από μια μικτή επιτροπή της FIFA και της UEFA, με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατό. Στο μεταξύ, η υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως είχε οριστεί πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να στελεχωθεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Τέλος, η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα λειτουργεί ως Εκλογική Επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι τελικές και δεσμευτικές και τα μέλη της δεν θα είναι διαθέσιμα για κάποια από τις διεκδικούμενες θέσεις, εκτός κι αν έχει συσταθεί δεόντως κάποια άλλη Εκλογική Επιτροπή ως την ημερομηνία των εκλογών. Ευχαριστούμε που θα λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν για την ορισμένη μεικτή επιτροπή των FIFA και UEFA».

 

 

Spread the love