Διασυρμός της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη…

Το λαβωμένο θεριό ξύπνησε την κατάλληλη ώρα και μετέτρεψε ένα (μόνο στα χαρτιά) ντέρμπυ σε ένα απογευματινό υγιεινό περίπατο και αν σε κάποια στιγμή δεν κατέβαζε ταχύτητα το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Τα τέρματα των πρωταθλητών, που ήταν ανώτεροι σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, πέτυχαν οι Ιντέγε (7΄), Μάρτινς (65΄) και Φορτούνης (79΄).

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν απόλυτη, σε βαθμό που ίσως να μην είχε φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του. Η εικόνα των αναμετρήσεων με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ ήταν μακρινή ανάμνηση και ο «Θρύλος» έδειχνε βγαλμένος από τα όνειρα των φίλων του. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι σ΄αυτήν την αντιδιαμετρική εικόνα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν κι οι αποφάσεις του προπονητή της ΑΕΚ. Ο Γεωργιανός προσπάθησε να καλύψει τις σημαντικές απουσίες της ΑΕΚ (Αλμέιδα, Βάργκας) αλλά αυτό που έκανε ήταν να τις… αυξήσει! Γιατί από την Ένωση έλειπαν δύο υπερπολύτιμοι παίκτες λόγω τραυματισμού και άλλοι δύο (Σιμόες, Αραβίδης) λόγω των επίλογων Κετσπάγια.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Δίχως υπερβολή, επέβαλε τον νόμο του από τα πρώτα δευτερόλεπτα, έπιασε την ΑΕΚ από το «λαιμό» και φρόντισε να μη βγάλει το χέρι του από εκεί σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο 7΄ οι Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε «έκρυψαν τη μπάλα» και ο Νιγηριανός άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 10΄ ο Σεμπά σούταρε από το ύψος της περιοχής κι η μπάλα μετά από κόντρα βρήκε στο δοκάρι του Ανέστη.

Στο 59΄ ο Πατίτο Ροντρίγκες χτύπησε με γροθιά εκτός φάσης τον Φιγκέιρας, όμως το περιστατικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή κι έτσι η Ένωση στάθηκε πολύ τυχερή που ολοκλήρωσε με ένδεκα παίκτες το ματς. Όμως, ο προπονητής της ήταν σε πολύ κακή ημέρα, καθώς η πρώτη του διορθωτική κίνηση ήταν ο Τόμας Πέκχαρτ, κάτι που δεν βοήθησε καθόλου στη βελτίωση της απόδοσης της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός, άρχισε σταδιακά να αντιμετωπίζει πιο ρεαλιστικά το παιχνίδι, χωρίς να δείχνει την ίδια διάθεση για κυριαρχία σε όλες τις διαστάσεις του γηπέδου. Αφησε λίγο χώρο, βλέποντας πως η ΑΕΚ ήταν εντελώς ακίνδυνη και αφοσιώθηκε στη διαχείριση του αποτελέσματος.

Ολα έγιναν πιο εύκολα όταν στο 65΄ ο Λαμπρόπουλος έκανε σοβαρό λάθος, ο Μάρτινς έκλεψε τη μπάλα μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και πλάσαρε τον Ανέστη διαμορφώνοντας το 2-0. Οτι δεν ήταν η βραδιά της ΑΕΚ, αποδείχθηκε περίτρανα στο 79΄ όταν ο Λαμπρόπουλος σταμάτησε με τάκλιν τον Φορτούνη έξω από την περιοχή, αλλά από την κόντρα προέκυψε ένα άριστο πλασέ στη γωνία του Ανέστη… 3-0!

Ηταν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της ΑΕΚ σε ντέρμπι και σίγουρα εγείρεται θέμα προπονητή. Ακόμα ένα ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» εξελίσσεται σε εφιάλτη για την Ενωση, η οποία στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στο φαληρικό στάδιο έχει ισάριθμες ήττες και 0-18 τέρματα. Θα μπορούσε τουλάχιστον να πετύχει ένα γκολ, όμως ο Μάνταλος αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 82΄ ενώ ο Μπακασέτας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 87΄ με σουτ έξω από την περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάουλο Μπέντο οδήγησε την ομάδα του σε μια νίκη που χρειαζόταν και ο ίδιος προσωπικά για να νιώσει πολύ πιο ασφαλής, ενώ ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μποτία – Μάνταλος, Μπακασέτας

Συνθέσεις των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία (46΄ λ.τρ. Βιάνα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (69΄ Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (81΄ Ντομίνγκες), Ιντέγε.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (72΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (59΄ Πέκχαρτ), Μπακασέτας.

Spread the love