Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την «ΝΕΑ» Εθνική Ελλάδος!

Νικηφόρα ξεκίνησε η Εθνική ομάδα την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (2018), καθώς επικράτησε με 2-1 του Μαυροβουνίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Ο Μίχαελ Σκίμπε είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα και να πειραματιστεί τώρα που είναι νωρίς, μιας και όταν ξεκινήσουν οι προκριματικοί η Εθνική θα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμη, αφού τα πεπραγμένα της στα προκριματικά του Euro 2016 είναι ακόμη νωπά…

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς πάντως να φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Είχε όμως την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, «σφιχτές» γραμμές και κάποιες ευκαιρίες για γκολ, όπως με τον Μήτρογλου στο 7΄ που δεν κατόρθωσε να τελειώσει τη φάση στο γύρισμα του Σταφυλίδη, στο 14΄ με τον Μιγιάτοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Πέτσου και στο 34΄ με τον Μήτρογλου να σουτάρει γυρίζοντας το σώμα και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Σκίμπε άλλαξε σχηματισμό επιλέγοντας το 5-3-2, καθώς στο πλάι του σέντερ φορ της Μπενφίκα πέρασε έναν δεύτερο επιθετικό, τον Καρέλη, βγάζοντας έναν μέσο (Μάνταλος).

Στο 54΄ το σκορ στο φαληρικό στάδιο άλλαξε με το εξαιρετικά χτυπημένο φάουλ του Τζαβέλα, όμως δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Τομάσεβιτς, που σηκώθηκε ανενόχλητος σε εκτέλεση κόρνερ.

Παρά την ψυχρολουσία, οι διεθνείς ανασυντάχθηκαν και στο 62΄ πήραν και πάλι προβάδισμα με τον Καρέλη, ο οποίος δέχθηκε την ασίστ του Φορτούνη, με τον ρυθμό να έχει ανοίξει πια για τα καλά και τους Μαυροβούνιους να χάνουν ευκαιρία αμέσως μετά (64΄), με το ωραίο σουτ του Μούγκοσα να περνά μόλις άουτ. Στη συνέχεια οι αλλαγές έριξαν όπως ήταν φυσικό το τέμπο, όμως παρόλα ταύτα το σουτ του Τσβέροτιτς, απομάκρυνε ο Καρνέζης στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα, στο 80΄.
Διαιτητής ήταν ο Ίστβαν Κόβακς (Ρουμανία), βοηθοί του Βασίλι Μαρινέσκου (Ρουμανία) και Αλεξάντρου Σερέι (Ρουμανία), ενώ τέταρτος ο Τάσος Παπαπέτρου.
Κίτρινες: 26′ Σταφυλίδης, 74′ Τοροσίδης – 25′ Σίμιτς, 53′ Τομάσεβιτς, 74′ Μπάκιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανωλάς (66′ Οικονόμου), Τοροσίδης (85′ Τζιόλης), Σταφυλίδης (85′ Σιόβας), Σάμαρης, Πέτσος, Μάνταλος (46′ Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου (90’+3 Ταχτσίδης).
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελγιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (75′ Ζβέροτιτς), Βούκτσεβιτς, Σέκιτς (86′ Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (88′ Ζόριτς), Μπάκιτς (75′ Γκρμπιτς), Μούγκοσα (69′ Ραΐσεβιτς), Μπετσιράι.

Σε φιλικές σημερινές (24/3) αναμετρήσεις εθνικών ομάδων σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ελλάδα-Μαυροβούνιο 2-1
Ουαλία-Β. Ιρλανδία 1-1
Ιταλία-Ισπανία 1-1
Τσεχία-Σκοτία 0-1
Τουρκία-Σουηδία 2-1
Δανία-Ισλανδία 2-1
Ουκρανία-Κύπρος 1-0
Μάλτα-Μολδαβία 0-0
Εσθονία-Νορβηγία 0-0
Κροατία-Ισραήλ 2-0
Σλοβενία-ΠΓΔΜ 1-0
Ρουμανία-Λιθουανία 1-0
Γιβραλτάρ-Λιχτενστάιν 0-0
Πολωνία-Σερβία 1-0

Spread the love