Με το δεξί ο Αστέρα στη νέα χρονιά 4-0 τον Πανθρακικό

Με το δεξί για τα καλά μπήκε ο Αστέρας στον καινούριο χρόνο συντρίβοντας τον Πανθρακικό με 4-0 στην Τρίπολη, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την πρώτη του νίκη μετά από 4 σερί ήττες

Ο Γιάννου στο 41΄ άνοιξε το σκορ, στο 63΄ ο Ιγκλέσιας «σφράγισε» ουσιαστικά το «τρίποντο», ξανά ο Γιάννου στο 74΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ και στο 77΄ ο Φούντας με υπέροχο σουτ «έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Η καλύτερη ομάδα σε όλο το 90λεπτο, τόσο από πλευράς ευκαιριών, αλλά και απόδοσης στον αγωνιστικό χώρο, ήταν αυτή που πήρε τους τρεις βαθμούς. Από το ξεκίνημα του ματς ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον Πανθρακικό, οι παίκτες του οποίου επιδίωξαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν έκαναν ούτε φάσεις, ούτε πέτυχαν να διατηρήσουν την εστία τους απαραβίαστη, έστω κι αν δέχτηκαν το γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου από το τραγικό λάθος της άμυνάς τους. Ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα στο πρωτάθλημα, Απόστολος Γιάννου, «τσίμπησε» τη μπάλα πριν φτάσει στο Μεχία από το λανθασμένο γύρισμα συμπαίκτη του και με ιδανικό τελείωμα στο 41΄ έκανε το 1-0 (10ο γκολ στη Super League).

Νωρίτερα οι Αρκάδες είχαν «αγγίξει» το προβάδισμα με την εξαιρετική επέμβαση του Αθανασιάδη στο σουτ του Νίκο Φερνάντες στο 1΄, στο 28΄ ο Σερφά έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή από την προσπάθεια του Λούι, ενώ στο 37΄ και πάλι ο Λούι αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, μετά το τακουνάκι του Χαμντανί. Μοναδική καλή στιγμή για την ομάδα της Κομοτηνής στο πρώτο 45λεπτο ήταν η φάση του 27ου λεπτού, όταν ο Ροτζέριο βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Το δεύτερο μέρος κύλησε όπως το πρώτο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να είναι ακόμη πιο ουσιαστικοί. Στα πρώτα 17 λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν «κυρίαρχοι» στον αγωνιστικό χώρο, διάστημα στο οποίο ο Αθανασιάδης έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ των Λανθαρότε και Γιάννου, ενώ ενδιάμεσα (61΄) ο Γκοϊάν είχε μία κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ από εκτέλεσε κόρνερ.

Η «σεμνή τελετή έλαβε τέλος» στο 63΄. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων καρποφόρησε με το δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με κοντινό πλασέ του Ιγκλέσιας, ο οποίος δέχτηκε τη μπάλα από το τακουνάκι του Γκοϊάν.

Από και πέρα οι Αρκάδες έκαναν «πάρτι» στον αγωνιστικό χώρο και στο 74΄ από την εξαιρετική μπαλιά του Φούντα στον Γιάννου, ο τελευταίος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 3-0 (11 γκολ στο πρωτάθλημα).

Ένα λεπτό μετά ο Φούντας νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη, αλλά στο 77΄ ο μέσος του Αστέρα με υπέροχο αριστερό βολέ έξω από την περιοχή «πήρε το αίμα του πίσω» (4-0) «σφραγίζοντας» με τον ιδανικότερο τρόπο την εξαιρετική του εμφάνιση στο παιχνίδι.
Η ταυτότητα του παιχνιδιού
Σκόρερ:
41΄, 74΄ Γιάννου, 63΄Ιγκλέσια και 77΄Φόυντας
Διαιτησία: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί οι Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) και Πυλαρινός (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).
Κίτρινες: Φούντας
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Λανθαρότε (78΄ Τσοκάνης), Φούντας, Νίκο Φερνάντες (69΄ Δημούτσος), Γιάννου (80΄ Παπαδόπουλος).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μεχία, Παπαγεωργίου, Σερφά, Λαδάκης (67΄ Μουδουρόγλου), Χαβίτο (46΄ Βάλτερ Φερνάντεθ), Ροτζέριο, Χασομέρης (57΄ Ιγκορ), Ντιγκινί.

Spread the love