Ισόπαλο το ντέρμπι των Αιωνίων με επεισοδιακό φινάλε

Στο ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Σε μία μάχη από τα… παλιά, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στο γήπεδο, με τους Πειραιώτες να παίρνουν «κεφάλι» στο σκορ με τον Μπιέλ στο 84’ και τους «πράσινους» να σώζουν την παρτίδα και το αήττητό τους στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο πέναλτι του Σπόραρ, διατηρώντας τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έφταναν σε μία μεγάλη νίκη στην έδρα των «αιωνίων» αντιπάλων τους, ο Ιωαννίδης κυνηγώντας μία χαμένη μπαλιά, δέχθηκε μία αγκωνιά απ’ τον Άβιλα. Ο διαιτητής Κέλετ έδειξε στην αρχή φάουλ, όμως με παρέμβαση του VAR Γιάκομπ Σάντμπεργκ, έδωσε πέναλτι που το επιβεβαίωσε ακολούθως σε on field review.

Παρά τις έξαλλες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, ο Δανός ρέφερι επέμεινε στην απόφασή του κι ο Σπόραρ στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων ευστόχησε από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)

Κίτρινες: Μπερνάρ, Ρουμπέν, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης – Μπακαμπού, Αβιλα, Εμβιλά

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Τσέριν (87’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53’ λ.τρ. Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ Ινμπόμ, Μπιέλ (90’+2 Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (86’ Φορτούνης), Μασούρας (75’ Βρουσάι), Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί).

Spread the love