Άξιος της μοίρας του ο Παναθηναϊκός και 1-1 στο 87’ στη Λάρισα!

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο Αλκαζάρ με τον Μακέντα στο 26’, αλλά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης οι «βυσσινί» πίεσαν και δικαιώθηκαν λίγο πριν το φινάλε * Θλάση ο Μιχαήλ για τους γηπεδούχους

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την απειρία στον πάγκο και την χαλαρότητα των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο στο β’ ημίχρονο στο ματς με την ΑΕΛ το βράδυ της Δευτέρας (28/9) για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1… Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» έχασαν στο 88’ δύο βαθμούς και έμειναν στο 1-1 με τους «βυσσινί» στην επιστροφή τους στο Αλκαζάρ, μετά από μια δεκαετία!

Ισοπαλία δίκαιη ως προς την εικόνα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος στο α’ ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μισό να… κάθεται στο 0-1, με το οποίο είχε προηγηθεί από το 26’ με τον Μακέντα και έτσι να το… πληρώνει ακριβά. Η ΑΕΛ σαφώς ανώτεροι στο δεύτερο 45λεπτο, πίεσε, επέμεινε και δικαιώθηκε για να τιμωρήσει το απρόσεκτο «τριφύλλι» στο 87’ με τον Πινακά!
Ένα ημίχρονο κάθε ομάδα

Μετά τα πρώτα ισορροπημένα λεπτά ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατά καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε πιο… σίγουρος.

Οι «πράσινοι», παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν την αποτελεσματικότητα τους και την επιθετική ανυπαρξία των γηπεδούχων και έτσι στην πρώτη τους τελική έκαναν το 0-1 με πλασεδάκι του αφύλακτου Μακέντα από κοντά στο 26’.

Οι «πράσινοι» είχαν και κανά δύο ακόμα καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε…

Αντίθετα στο β’ ημίχρονο η ΑΕΛ «ξύπνησε», πήρε μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και βασικά από στημένες φάσεις επιχείρησε να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έβγαλαν μια αδικαιολόγητη σιγουριά για το αποτέλεσμα, πίστεψαν ότι έχει τελειώσει το ματς και… τιμωρήθηκαν. Και δεν ήταν μόνο το γκολ λίγο πριν από το φινάλε. Ήταν τα αβίαστα λάθη, όπως αυτό του Σάντσες στο 65’, που έδωσε στους «βυσσινί» μια κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Διούδη, για να σώσει ο γκολκίπερ του ΠΑΟ με τα πόδια…

Οι «πράσινες» απροσεξίες και η γενικότερη χαλαρότητα, όμως, συνεχίστηκαν από τους παίκτες του Ντάνι Πογιάτος με συνέπεια στο παρά… τρία του 90λεπτου με κεφαλιά ο αφύλακτος Πινακάς να πανηγυρίζει το παρθενικό του γκολ στη Σούπερ Λίγκα 1 για το τελικό Χ.

Από εκεί και πέρα, όμως, το ματς και σε επίπεδο προπονητών εμπειρότερος Μιχάλης Γρηγορίου το… διάβασε καλύτερα σε σχέση με τον νεαρό Ισπανό συνάδελφο του. Έτσι και οι αλλαγές του κόουτς των γηπεδούχων λειτούργησαν καταλυτικά σε σχέση με τις αντίστοιχες κινήσεις του Πογιάτος, o οποίος… περίμενε στο μισό γήπεδο την ΑΕΛ ειδικά μετά το 60′!

Το 1-1, λοιπόν, όπως ήρθε μοιάζει με ήττα για τον Παναθηναϊκό και σαν νίκη για την ΑΕΛ με κάθε ομάδες να κατακτά τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγώνες…

Για τους Θεσσαλούς βέβαια υπάρχει και ένα άσχημο νέο, που έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Μιχαήλ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή. Και η πρώτη εκτίμηση μιλά για θλάση β’ βαθμού, που σημαίνει απουσία από 1,5 έως 2 μήνες!

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Τόρζε, θετικός ο άτυχος Μιχαήλ και πολυτιμότερος όπως εξελίχθηκε το ματς ο σκόρερ Πινακάς. Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν Αϊτορ, Χουανκάρ και Μακέντα.

Καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου (Αθηνών). Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής) -με ένα λάθος εις βάρος της ΑΕΛ-, Απτόσογλου (Αθηνών) Τέταρτος: Τσέτσιλας (Γρεβενών) VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας) ΑVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών).

Κίτρινες: 32’ Ντουρμισάι, 42’ Τόρζε – 28’ Χουανκάρ, 38’ Κουρμπέλης, 43’ Καρλίτος, 90’+4 Βέλεθ.
Οι συνθλεσεις των ομάδων
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77’ λ.τρ. Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (72’ Γκαζάλ), Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (74’ Πούγγουρας), Μπουζούκης (89’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ).

Spread the love