ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΟ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (01/10/2020)

Η ΕΠΣ Ηρακλείου απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς ΕΠΟ, Πολιτεια και Φορείς ποδοσφαίρου

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο Ηράκλειο 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μέλη Ε.Ε ΕΠΟ

Πρόεδρο Super League 1

Πρόεδρο Super League 2-Football League

Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της Ελλάδος

Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα Σύμβουλο FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ

Εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ

Κοινοποίηση

Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη

Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς

Αξιωματούχο UEFA κ. Μάριο Γεωργίου

Αξιότιμοι κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι…

Σε μια εβδομάδα, στις 9 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένη η Γενική συνέλευση της ΕΠΟ στην Πάτρα. Θα είμαστε όλοι εκεί…

69 ποδοσφαιρικοί φορείς.

Ενώσεις – Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο -Επαγγελματικό ποδόσφαιρο Super League 1, Super League 2 και Football League.

Θα είναι φυσικά παρούσες η ΕΠΟ και η FIFA με την UEFA.

Ίσως έχουμε μια ακόμα ευκαιρία, έστω με ελάχιστες τις ελπίδες πριν πάμε στις εκλογές για να υπάρξουν ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΕΙΣ από όλους…

Τι λέμε εμείς;

Κατ’ αρχήν θα προτείναμε να προσκληθεί και η Πολιτεία σε αυτήν την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Ο υφυπουργός αθλητισμού ο κ. Αυγενάκης να βρίσκεται εκεί, να μας ακούσει όλους και να τον ακούσουμε όλοι πρόσωπο με πρόσωπο…

Άλλωστε οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που εδώ και καιρό το Υφυπουργείο αναλαμβάνει, μας αφορούν ΑΜΕΣΑ και ίσως μας θίγουν κιόλας…

Συνάδελφοι στις 23 Νοεμβρίου ως γνωστόν θα έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ (αν όλα πάνε καλά)

Η ΕΠΣ Ηρακλείου και εγώ προσωπικά προτείνουμε σε μια ΥΣΤΑΤΗ προσπάθειά μας, στο περιθώριο αυτής της Γενικής Συνέλευσης και σε αυτές τις κρίσιμες για το ποδόσφαιρο ώρες, σε αυτό το τοξικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, σε αυτή την θολούρα, σε αυτήν την εμπόλεμη μεταξύ των “μεγάλων” αλλά και μεταξύ υφυπουργού και ΕΠΟ κατάσταση, να κηρύξουμε ΟΛΟΙ μια “ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΩΧΗ” έστω για λίγο και να εξαντλήσουμε, τις προσπάθειες που εδώ και καιρό γίνονται για να υπάρξουν ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΕΙΣ από όλους “μικρούς και “μεγάλους” που θα φέρουν:

1.Πρόεδρο ΕΠΟ κοινής αποδοχής.

2.Διοικητικό σχήμα επίσης κοινής αποδοχής που θα προκύψει από μία ισότιμη μεταξύ όλων εκπροσώπηση στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία ανεπηρέαστη και χωρίς εξαρτήσεις να καταφέρει την ανάδυση από το τέλμα της τοξικότητας και της ανυποληψίας και τη σταδιακή επαναφορά του ποδοσφαίρου μας σε τροχιά πραγματικής εξυγίανσης.

Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ευκαιρία. Η ώρα ευθύνης είναι για όλους, για τις ΠΑΕ τις μεγάλες, τις μικρομεσαίες, για τις Ενώσεις, για τις ερασιτεχνικές ομάδες, για τους φιλάθλους, για το οπαδικό κίνημα, για τον αθλητικό τύπο, αλλά κυρίως για την κυβέρνηση που αυτή τη φορά ο αποφασιστικός πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και θέλει και μπορεί.

Επιτέλους, ας καταλάβουμε όλοι και κυρίως ας το καταλάβουν οι “μεγάλοι” ότι το όφελος του πρωταγωνιστή, είτε οικονομικό είναι, είτε ηθικό είναι, το αντίκρισμά του έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και ανατροφοδοτούμενο αντίκρισμα μόνο όταν κατακτιέται μέσα σε ένα αγωνιστικό περιβάλλον υγιές, κι απέναντι σε άξιους και ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος και δεν ελπίζω πολλά σε αυτή την πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου, σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο όμως ίσως είναι το μόνο ρεαλιστικό βήμα και η μοναδική γεννήτρια παραγωγής ελπίδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχω διαβάσει και έχω μάθει ότι… «Την ελπίδα τη φτιάχνεις με όση απελπισία σου ‘χει απομείνει».

Ραντεβού στις 9 Οκτωβρίου στην Πάτρα…Θα τα πούμε εκεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

Spread the love