Και το Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης στα ύποπτα χειραγώγησης!

Διώξεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα στις ομάδες ΑΣΑ, Αχαρναϊκό, Εργοτέλη, Ζάκυνθο, Παναιγιάλειο, Κέρκυρα
Πρωτοεμφανιζόμενος σε υπόθεση ύποπτου αγώνα χειραγώγησης ο Απόλλων Σμύρνης.
Για πρώτη φορά ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη σε βάρος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», η οποία μάλιστα εμπλέκεται σε δύο περιπτώσεις παιχνιδιών, που φέρονται ως ύποπτα για χειραγώγηση αγώνα και παράνομο στοιχηματισμό βάσει των άρθρων 20 και 22. Πρόκειται για το ματς με τον Παναιγιάλειο για το Κύπελλο, όπου οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 3-1 και για τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Εργοτέλη, όπου ο Απόλλων είχε πάρει τη νίκη με 3-0.
Παράλληλα, από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ασκήθηκε δίωξη και σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχαρναϊκό, Εργοτέλη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Παναιγιάλειο, ομάδες της Β’ Εθνικής που είχαν βρεθεί και παλαιότερα σε αντίστοιχη θέση, ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις είχαν αθωωθεί από τα πειθαρχικά όργανα.
Η σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση ανέφερε:
«1. Ο τακτικός υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη σε βάρος των:
-ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας και Νέος Αχαρναϊκός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Αναγέννηση Καρδίτσας-Νέος Αχαρναϊκός 0-1 της 27/10/2015).
-ΠΑΕ Κασσιόπη και Αναγέννηση Καρδίτσας για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Football League Κασσιόπη-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 της 18/10/2015).
2. Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη σε βάρος των:
-ΠΑΕ Ζάκυνθος και Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Ζάκυνθος-Εργοτέλης 2-2 της 27/10/2015).
-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και Παναιγιάλειος για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1 της 27/10/2015).
-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Football League Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 3-0 της 8/11/2015)».

Spread the love