Πρεμιέρα με απώλεια στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ

Σε ένα βασικά μέτριο παιχνίδι που έγινε στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στο Γεντί Κουλέ, ο ΟΦΗ έδειξε ανέτοιμος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού έγιναν αρκετά λάθη ακόμη και στην διάταξη της ενδεκάδας, με παίχτες κλειδιά να μένουν εκτός και αλλαγές που έγιναν μάλλον για να κρατήσουν το σκορ στην ισοπαλία 1-1.
Δύσκολα τα πράγματα και καθόλου αισιόδοξα για την αναμέτρηση σε λίγες ημέρες με τον Απόλλωνα Λεμεσού, για τον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με πέναλτι του Μάζουρεκ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, για να ισοφαρίσει στο 60΄ ο Νέιρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρχικά τον έλεγχο της αναμέτρησης και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, με τον Φιγκεϊρέδο στο 5΄ και τον Ναμπί στο 21΄, όμως και τις δύο φορές ο Κνετ αντέδρασε σωστά. Σταδιακά, ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν ο διαιτητής Σκουλάς (αφού συμβουλεύτηκε το VAR) υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Βούρου. Ο Μάζουρεκ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έστειλε τους Αγρινιώτες με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο ΟΦΗ δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάση, όμως στο 60΄ η εξαιρετική συνεργασία του νεοεισελθόντος Νέιρα με τους Βαζ και Φιγκεϊρέδο, έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο να ισοφαρίσει με ωραιό πλασέ. Στο υπόλοιπο διάστημα οι Κρήτες προσπάθησαν, αλλά δεν βρήκαν διαδρόμους προς την εστία του Κνετ και περιορίστηκαν στον ένα βαθμό.

Να σημειωθεί ότι, ενόψει και του ευρωπαϊκού αγώνα που ακολουθεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο ΟΦΗ έχασε τον Ρικάρντο Βαζ, που αποχώρησε τραυματίας. Μάλιστα, ο Πορτογάλος μέσος ξέσπασε στον πάγκο, δείχνοντας την απογοήτευσή του για την ατυχία που του «χτύπησε την πόρτα».

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας με βοηθούς τον Νικολαΐδη του Συνδέσμου Μακεδονίας και τον Κούλα του Συνδέσμου Ξάνθης. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Μακεδονίας και βοηθός από τον ίδιο Σύνδεσμο ο Πάτρας.

Κίτρινες: 22′ Στάικος, 34′ Φιγκεϊρέδο, 62′ Βούρος, 76′ Κοροβέσης, 87′ Μαρινάκης – 66′ Ντάλσιο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Bάτερμαν, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Βούρος (74′ Ουές), Γιαννούλης, Στάικος, Σακόρ (53′ Νέιρα), Σαρντινέρο, Βαζ (79′ λ. τρ. Γρίβας), Ναμπί (53′ Μεγιάδο), Φιγκεϊρέδο (74′ Γκαργκαλατζίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης (73′ λ. τρ. Ντουάρτε), Τσιγγάρας (86′ Ταχάρ), Ντάλσιο, Βάντερσον, Μάζουρεκ (86′ Ματσόλα), Ντίας, Ματσόλα (81′ Βέργος).

Spread the love