Μανόλης Καμάρης: Είναι πιο σημαντικό Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ πίσω από την μπάλα

“Ευχαριστώ το Kritisport.gr για την Προπονητική δήλωση-σχόλιο που μου ζητήθηκε για το φιλικό προετοιμασίας ΟΦΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ=0-2
Θα ξεκινήσω αναφέροντας το ΑΞΙΩΜΑ που κυριαρχεί στο υψηλό επίπεδο Προπονητικής.
We do not miss our defensive SHAPE while we attack.
Δηλ, συνεχή ισορροπία ομάδας, με συνολική ισορροπημένη ομαδική τακτική λειτουργία.
Είναι ξεκάθαρο μέσα στο τερέν, ότι η ομάδα του ΟΦΗ έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ SHAPE.
Δεν έχει έτοιμη REST DEFENCE στην ΑΡΝΗΤΙΚΗ ( αμυντική του) ΜΕΤΑΒΑΣΗ, δηλ ο αντίπαλος, σήμερα ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, έχει την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να “πιάνει” τον ΟΦΗ ανέτοιμο αμυντικά στις αντεπιθέσεις του.
Πριν την 3η ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (δηλ την τελική πάσα ή τελείωμα), έχουν προηγηθεί η 2η ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ (συνήθως στην περιοχή της σέντρας).
Στο 1ο γκολ του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, το αριστ Στόπερ του CLUB, ο Γιαννούλης, είναι εκτός θέσης, ψάχνοντας το τεχνικό offside, ενώ θα έπρεπε να είχε ΔΩΣΕΙ ΒΑΘΟΣ κ να ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ η συνθήκη τετ α τετ με τον ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ VS VATERMAN.
Γενικότερα, διέκρινα ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ χωρίς READY DEFENCE (δηλ ΔΙΑΤΑΞΗ 4+1, ΤΕΤΡΑΔΑ + 1 ΧΑΦ πίσω από την γραμμή μπάλας σε ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2).
Λυπάμαι, που χρειάζονται ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ τώρα σε αυτή την ΠΕΡΙΟΔΟ, ελάχιστες ημέρες πριν ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ του CLUB, ενώ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΗΔΗ!
Σίγουρα, κάτι ΔΕΝ γίνεται άριστα εδώ.
ΤΟ CLUB ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ PLAYING STYLE.
Συγχαρητήρια στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ για την νίκη του και το υψηλό επίπεδο τακτικής συνοχής που παρουσίασε. “

Spread the love