Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε…

Λάστιχο συνεχίζουν να είναι οι υποτιθέμενες προκηρύξεις της ΕΠΣΗ με ομάδες που θα έπρεπε βάσει αυτών να έχουν υποβιβασθεί, όπως π.χ. η Μινωική φέτος, ο ΑΟΤ πέρυσι, να ξαναπαίζουν στην Α1 κατηγορία, με ομάδες που ενώ θα πρέπει να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες να δηλώνουν αδυναμία να το πράξουν π.χ. Μαραθώνας, Μεταξοχώρι.
Και όλα αυτά διότι χρόνια τώρα και ενώ ο νόμος απαγορεύει ρητά ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής να αμείβεται, υπήρξαν και υπάρχουν ομάδες με μπάτζετ πέραν των δυνατοτήτων τους, αναγκαζόμενες να ακολουθούσουν του εκάστοτε «νεόπλουτους» παράγοντες που ξοδεύουν τεράστια ποσά για να κάνουν την πλάκα τους, είτε για πουλήσουν «μούρη» στον περίγυρο τους και καμιά φορά παρασυρόμενοι από αυτούς που εγώ προσωπικά αποκαλώ «αυλικούς» ή συμβουλάτορες της κακιάς ώρας.
Μέσα σε αυτά υπάρχουν και οι παράγοντες που μη θέλοντας να εξευτελιστούν παίζοντας με τις ομάδες των ως άνω παραγόντων ακολουθούν ξοδεύοντας το κάτι παραπάνω από τις δυνατότητες τους, με αποτέλεσμα να διαλύονται σωματεία ή στην καλύτερη περίπτωση να δηλώνουν να παίξουν σε κατηγορίες που δεν υπάρχουν οι λεγόμενοι «νεόπλουτοι».
Και μέσα σε όλα αυτά η κυρία ΕΠΣΗ μας σφυρίζει αδιάφορα, αφού η ίδια χρηματοδοτείται ή ας το πούμε πιο μοντέρνα επιχορηγείται από τέτοιους παράγοντες και αντί να βάλει ένα τέλος σε αυτό δηλώνει ότι για να έχει ανταγωνισμό το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να υποβιβάζονται, ακούστε το, 4 ομάδες από του χρόνου. Αποτέλεσμα να αναγκάζουν τους παράγοντες, ονόματα στο επόμενο σχόλιο μου, να πληρώνουν και φέτος από 4, 8 και 10 χιλιάδες ευρώ παίκτες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί.
Τέλος, έμαθα ότι αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, η Γ΄ κατηγορία να αφιερωθεί στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αφού υπάρχουν αρκετές Ακαδημίες στην δύναμη της. Κάθε χρόνο στην εκδήλωση της λήξης του παιδικού πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου δηλώνει υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται σε αυτές. Έμαθα λοιπόν ότι ναυάγησε ή μάλλον αλλάζει το καθεστώς αυτής της προσπάθειας, παρά του ότι είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από τον αριθμό ομάδων, κάτι που έχει όπως είναι η σημερινή Γ΄ κατηγορία, γιατί λέει υπήρξαν διαμαρτυρίες από ομάδες που αγωνίζονται σε αυτό το πρωτάθλημα.

Spread the love