Θέλει διακαώς να το σηκώσει η Σίτι

Μία… ταχύτητα πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε η Μάντσεστερ Σίτι και στη ρεβάνς του «Etihad» και με τη δεύτερη νίκη της με 2-1 επί της «βασίλισσας», προκρίθηκε πανηγυρικά στο Final-8 του Champions League και στον προημιτελικό της 15ης Αυγούστου με τη Λιόν στο «Estadio Jose Alvalade» της Λισσαβόνας.
Η Σίτι ξεκίνησε το παιχνίδι στα… κόκκινα, πιέζοντας ασφυκτικά τη Ρεάλ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Τακτική που απέδωσε στο μέγιστο βαθμό μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Ζεσούς έκλεψε τη μπάλα από τον Βαράν (που έκανε κάκιστο υπολογισμό) και τη «σέρβιρε» στον Στέρλινγκ, ο οποίος δεν λάθεψε από κοντά κάνοντας το 1-0.

Για ένα 20λεπτο οι «πολίτες» ήταν καταιγιστικοί κι έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Μετά το 25’ η «βασίλισσα» άρχισε να ισορροπεί κάπως την κατάσταση κι εντέλει έφτασε στην ισοφάριση στο 28’ με πολύ ωραία κεφαλιά του Μπενζεμά. Τα λάθη στην άμυνα της Ρεάλ ωστόσο, ήταν ατελείωτα, απόρροια της απουσίας του Σέρχιο Ράμος. Από ένα τέτοιο σφάλμα του Κουρτουά, ο Ζεσούς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο β’ ημίχρονο η Σίτι βγήκε ξανά στο γήπεδο με διάθεση να «τελειώσει» την πρόκριση, όμως ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρτουά στο 47’ και στο 54’. Ο γκολκίπερ της Ρεάλ κράτησε την ομάδα του «ζωντανή» και στο 65’ στην προσπάθεια του Ζεσούς, όμως στο 69’, το νέο… παιδαριώδες λάθος του Ραφαέλ Βαράν, «κρέμασε» οριστικά τους Μαδριλένους. Ο Γάλλος στόπερ προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι προς τον Κουρτουά, ο Ζεσούς μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έκανε το 2-1, «τελειώνοντας» το ματς. Στα τελευταία λεπτά η Ρεάλ έδειχνε… παραδομένη και η αγγλική ομάδα είχε την ευκαιρία να πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως ο Κουρτουά κράτησε το δείκτη του σκορ στο «τιμητικό» 2-1.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μόντριτς
Κόκκινες: –
Οι ενδεκάδες των ομάδων:
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι (89′ Ρόντρι), Ντε Μπράιν, Γκιντογκάν, Φοντέν (67’ Μπ. Σίλβα), Στέρλινγκ (81’ Ντ. Σίλβα), Ζεσούς.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ (82’ Βάσκεθ), Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (82’ Βαλβέρδε), Κρόος, Ροντρίγκο (61’ Ασένσιο), Αζάρ (82’ Γιόβιτς), Μπενζεμά.

Spread the love