Και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνουν αυτά

Ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Από το -12 θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα (2020/21) της Championship, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, καθώς κρίθηκε ένοχη από την ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή της EFL για οικονομικά παραπτώματα, έπειτα από μακρά έρευνα των αρχών του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Η ποινή της ομάδας του Γιορκσάιρ θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο ήδη η Τσάρλτον, που υποβιβάστηκε ως 22η στην League One, σκέφτεται να προσβάλλει νομικά την απόφαση, ως προς το χρονικό σημείο που πάρθηκε, καθώς εφόσον η ποινή ίσχυε από το πρωτάθλημα που μόλις ολοκληρώθηκε, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ θα είχε υποβιβαστεί ως τελευταία με 44 βαθμούς και θα είχε παραμείνει στην κατηγορία η Τσάρλτον που είχε 48 βαθμούς.
Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ κατηγορήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την EFL (English Football League) για παραβίασης των κανόνων αποδοτικότητας και βιωσιμότητας, αναφορικά με την πώληση, ύψους 60 εκατομμυρίων λιρών του γηπέδου τους, στο Χίλσμπορο.
Η κατηγορία είχε να κάνει με το «πότε και πώς» πωλήθηκε, καθότι το ποσό της πώλησης, συμπεριλήφθηκε στον ισολογισμό της περιόδου 2017/18, ενώ το γήπεδο πωλήθηκε ένα χρόνο αργότερα.
Η Γουένσντεϊ αρνήθηκε τις κατηγορίες και κινήθηκε αντίστοιχα νομικά, εναντίον της EFL, κάνοντας λόγο για «παράνομες ενέργειες». Το αγγλικό κλαμπ, παρουσιάστηκε ενώπιον της τριμελούς πειθαρχικής επιτροπής τον περασμένο μήνα, όμως η απόφαση βγήκε σήμερα (Παρασκευή 31/7), προκαλώντας την «αντίδραση» της Τσάρλτον.
Η ομάδα του Σέφιλντ έχει μπροστά της 14 μέρες για να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Spread the love