Ο «πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται»

Όπως όνειρο ήταν και τα 12 εκατομμύρια του Αυγενάκη στις ομάδες της Β΄ Εθνικής από την ΕΡΤ.
Σε διάψευση δημοσιευμάτων, που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται -μέσω της ΕΡΤ- να προσφέρει τηλεοπτικό συμβόλαιο 12 εκατ. ευρώ, στις ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στη 2η κατηγορία, προχώρησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Το όλο ζήτημα προέκυψε από μία αποστροφή του λόγου του Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη γήπεδο του Ιωνικού. Όπως διευκρινίζεται από το Υφυπουργείο, το ποσό που αναφέρθηκε είχε να κάνει με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τηλεοπτικά συμβόλαια.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Υφυπουργείου: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο γήπεδο του Ιωνικού Νικαίας, ουδέποτε ανέφερε ότι “η ΕΡΤ είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη Β’ Εθνική της επόμενης περιόδου”, όπως γράφτηκε και αναπαράγεται, προφανώς από παρανόηση!

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε, στη συζήτηση με τους παρισταμένους (τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γ. Τσιριγώτη, στελέχη του σωματείου, τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη κ.ά.), στην κυβερνητική απόφαση για τα 12 εκατ. ευρώ της έκτακτης ενίσχυσης στα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, που ανακοίνωσαν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Έκτακτη ενίσχυση 12 εκατ. ευρώ των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, για την οποία ο τρόπος καταβολής της θα καθοριστεί πολύ σύντομα με σχετική διάταξη».

Spread the love