Διακωμωδούν το τοπικό ποδόσφαιρο με πρόσχημα τον Κοροναϊο!!!

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ή μάλλον έχει, αλλά σε χαμηλότερη κλίμακα… Για Δεύτερη χρονιά το τοπικό μας ποδόσφαιρο και αυτοί που το διοικούν γράφουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος , (δικιά τους είναι) στα παλιά των υποδημάτων τους, καταστρατηγώντας την, απλά για να βολέψουν κάποιους δικούς τους (στην πραγματικότητα τους σπρώχνουν πιο πολύ στον γκρεμό της ανυπαρξίας αυτών των ομάδων) ή για να μη δυσαρεστήσουν κάποιους άλλους.
Έτσι λοιπόν, φέτος ανέβηκαν όλοι δεν έπεσε κανένας, κάναμε σουπερ κατηγορία την Α2 και ο Θεός βοηθός. Κάποιοι από τους βολεμένους θα μας πουν έλα τώρα, αφού τα πρωταθλήματα δεν τελείωσαν τι να κάνουμε… Η απάντηση είναι απλή: η Α1 είχε μια χαρά τελειώσει και βάση της προκήρυξης ΑΟΤ και Μινωική έχουν τελεσίδικα υποβιβασθεί και θα έπρεπε την επόμενη χρονιά να αγωνίζονται στην Α2. Βέβαια, σε αυτό υπάρχει εξήγηση και μάλιστα πολύ σοβαρή. Η πρώτη ομάδα ανήκει στον ισχυρό άνδρα της ΕΠΣΗ, τον αντιπρόεδρο και ζερβοδέξιο χέρι του προέδρου, ενώ πίσω από την δεύτερη βρίσκεται ο ΜΕΓΑ χορηγός του προέδρου που την θέλει φυτώριο για τη δική του ομάδα που μόλις ανέβηκε Περιφερειακό ή Γ΄ Εθνική, όπως θέλετε πείτε την κατηγορία.

Ας δούμε πως οι ειδήμονες του τοπικού έχουν χαράξει τις κατηγορίες μετά και την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ:

Το πρωτάθλημα της Α1 έχει τελειώσει κανονικά με Πρωταθλητή την Δαμάστα και Δευτεραθλητή τον Αλμυρό που ανεβαίνουν στη Γ΄Εθνικη. Κανονικά βάση της προκήρυξης υποβιβάζονται αμετάκλητα στην Α2 ο ΑΟΤ και η Μινωική

Το πρωτάθλημα της Α1 έχει τελειώσει κανονικά με Πρωταθλητή την Δαμάστα και Δευτεραθλητή τον Αλμυρό που ανεβαίνουν στη Γ΄Εθνικη. Κανονικά βάση της προκήρυξης υποβιβάζονται αμετάκλητα στην Α2 ο ΑΟΤ και η Μινωική

Α1 ΕΠΣΗ τη σεζόν 2020/21: (16 ομάδες από 14)
ΠΑΟΚ, ΑΕΚΑΤΣΑΜΠΑ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΠΑΝΟΜ, ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ, ΜΟΙΡΕΣ, ΤΡΙΤΩΝΙΑ, ΓΟΡΤΥΣ, ΖΑΡΟΣ, ΟΦΑ, ΑΟΤ, ΜΙΝΩΙΚΗ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΔΙΑΣ, ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

Στην Α2 της σεζόν 2020/21 (24 ομάδες από 18) 2 όμιλοι των 12 ομάδων
Βόνη, Ασίτες, Ασήμι, Πήγασος, Ρούβας, ΕΓΟΗ, Νέοι Εργοτέλη, Γούβες, Φαιστός/Πυργιωτισσα, Αγία Βαρβάρα, Λίντο, Δωριέας, Αθλόπολις, Κεραυνός, Μοχός, Κουνάβοι, Ομόνοια Καλλιθέας, Ποσειδώνας, Γιούχτας 2010, ΟΦΑΜ, Τύλισος, Αετός Αν., Ραύκος, Δειλινά.

Στην Β’ ΕΠΣΗ θα βρίσκονται 18 ομάδες που θα μοιραστούν σε 2 ομίλους των 9.
Β1 ΕΠΣΗ: Κανάρια, Νέοι Ηροδότου, Ερμής Ατσαλένιου, Ηρακλής Ν., Εθνικός, Νέοι Μινωικής, Ελπίδες
Β2 ΕΠΣΗ: Άγιος Δημήτριος, Α.Ο Καμινίων, Δαφνές, Α.Σ Παλιανή, Νέοι Αλμυρού, Άλογο Μαλεβιζίου, Δόξα Ηρακλείου. Ενώ στην ίδια κατηγορία ανέβηκαν και: Τηγανίτης, Θέρισσος, Κόροιβος, Γαρίπα.

 

Τέλος, το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας ίσως να αναγκαστεί να γίνει με λιγότερες από 10 ομάδες.

Η σχετική απόφαση της ΕΠΣΗ για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, όχι βέβαια ότι έχει κάποια αξία αφού ποιος ξέρει τι θα προκύψει του χρόνου τέτοια εποχή.
Βάσει των προτάσεων της Επιτροπής πρωταθλήματος, το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από καμία κατηγορία της ΕΠΣΗ, στα πρωταθλήματα περιόδου 2019-20 που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. (Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι το πρωτάθλημα στην Α1 τελείωσε κανονικά, είχαμε πρωταθλητή, δευτεραθλητή και 2 αποβιβαζόμενες ομάδες).

2) Η δομή των νέων πρωταθλημάτων ΕΠΣΗ 2020-2021 θα είναι ως εξής:
Α1 ΕΠΣΗ: Συμμετοχή 16 ομάδων.
Α2 ΕΠΣΗ: Συμμετοχή 24 ομάδων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 12 ομάδων.
Β’ ΕΠΣΗ: Συμμετοχή 18 ομάδων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 9 ομάδων.
Γ’ ΕΠΣΗ: Θα συμμετέχουν όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή το προσεχές διάστημα.

Spread the love