Και του Χρόνου λένε στο Αγρίνιο!!!

agrinioΗ ομάδα του Αγρινίου επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας με 2-0 του Ηρακλή * Με δέκα παίκτες από το 36’ ο «Γηραιός» * Εξαιρετικός ο Ουάρντα, που άνοιξε και το σκορ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2015 ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες βρήκαν ξανά το δρόμο για τη νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές επικρατώντας την Κυριακή (20/12) με 2-0 του Ηρακλή εντός έδρας κι έτσι αντικρίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το δεύτερο γύρο.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, που τους «πήγε», καθώς απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα μόλις στο 36ο λεπτό, όταν ο Ζιαμπάρης υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ουάρντα, που πέτυχε και το πρώτο γκολ της ομάδας του… ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων, με τον Μαρκόφσκι να «σφραγίζει» τη νίκη.
Στον αντίποδα, ο Ηρακλής δυσκολεύτηκε να κάνει το παιχνίδι του και, όταν έμεινε και με παίκτη λιγότερο, είχε να ανέβει… βουνό. Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, οι ποδοσφαιριστές του Παπαδόπουλου προσπάθησαν για το γκολ, κυρίως στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν τα κατάφεραν και είδαν το αήττητο σερί των τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα να λαμβάνει τέλος.
Τα έκανε όλα ο Ουάρντα
Το ματς καθυστέρησε να βρει ρυθμό, αλλά, όταν το έκανε, ήταν πολύ καλός. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη και έβαλαν δύσκολα στον «Γηραιό» που δυσκολεύτηκε να κλείσει τους διαδρόμους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι Αγρινιώτες ανέβαιναν συνεχώς απειλητικά, κυρίως από τα πλάγια.
Αρχικά οι… απειλές έρχονταν με μακρινά σουτ, με τον Βιγιαφάνιες να αναγκάζει τον Χουάντερσον σε «μεγάλη» επέμβαση, αλλά η πίεση απέδωσε καρπούς, αναγκάζοντας τον Ηρακλή σε λάθος, όταν ο Ζιαμπάρης έκανε χέρι σταματώντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα σε σουτ του Ουάρντα και υπέπεσε σε πέναλτι, παίρνοντας και πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια.
Ο Αιγύπτιος δεν αστόχησε, ενώ ο Παπαδόπουλος απέκτησε κι άλλον «πονοκέφαλο», καθώς τραυματίστηκε και ο Καρασαλίδης και λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Χαρακτηριστικό της υπεροχής των γηπεδούχων ήταν και το γεγονός ότι είχαν 9(4) τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Τον «τέλειωσε» ο Μαρκόφσκι
Ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ καλά και στην επανάληψη και πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά, διπλασίασε τα τέρματά του με τον Μαρκόφσκι, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τους Βιγιαφάνιες και Ουάρντα.
Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να απειλούν και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά ο Χουάντερσον φώναξε «παρών» όπου χρειάστηκε.
Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος περνούσε και αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο, ο Ηρακλής δεν παράτησε το ματς και έγινε αρκετές φορές μετά το 65’ απειλητικός, κυρίως με τον Βέλλιο, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στον αγώνα, αποχαιρετώντας το 2015 με ήττα.
Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κύζας (Δράμας), με βοηθούς τους Γιάννη Σίπκα (Πέλλας) και Δημήτρη Ζησιμόπουλο (Πειραιά), ενώ τέταρτος ήταν ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).
Κίτρινες: 50’ Κέβιν, 76’ Παπάζογλου, 79’ Ρουσκουσέδα, 90’ Μύγας – 15’ Περόνε, 90’+3 Βέλλιος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κέβιν, Μάκος, Κούσας, Πάουλο, Παπάζογλου (81’ Κουτρομάνος), Ρουσκουσέδα (81’ Καμαρά), Βιγιαφάνιες, Ουάρντα (90’+1 Κωνσταντινόπουλος), Μαρκόφσκι.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Καρλίτος, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης (41’ λ.τρ. Στάμου), Ιντζόγλου, Μπουλούτ, Πασάς (59’ Πουρτουλίδης), Περόνε (79’ Λουκίνας), Βέλλιος.

Spread the love