AΣ ΓΟΡΤΥΣ:Τα δικά μας παιδιά

Εδώ και μερικές βδομάδες κατά τις οποίες έχει ξεκινήσει η στελέχωση της ομάδας μας για τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν, διαβάζετε καθημερινά από το site της ομάδας μας για τους παίκτες που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το σωματείο μας, αλλά και για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που ήρθαν για να ενισχύσουν την εφετινή προσπάθεια της ομάδας μας.
Εκτός όμως από τους παραπάνω αξιόλογους ποδοσφαιριστές, βασικό ρόλο στην ομάδα μας διαδραματίζουν οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές, τα λεγόμενα «δικά μας παιδιά». Για να δούμε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί.

Καταρχάς τα «πιτσιρίκια» των ακαδημιών της Γόρτυνας, Κώστας Φουντουλάκης, Ανέστης Ντόκο και Μανώλης Παπαδομανωλάκης.

Ο Κώστας είναι μόλις 16 χρονών και οι επιδόσεις του στο γήπεδο είναι εξίσου εξαιρετικές όσο και στα μαθήματα του. Αγωνίζεται στην επίθεση και πήρε πέρυσι χρόνο συμμετοχής σε εννέα παιχνίδια της ομάδας μας έχοντας 433 λεπτά και πετυχαίνοντας δύο γκολ. Κλήθηκε στη μικτή ΕΠΣΗ, αλλά οι υποχρεώσεις του με τα μαθήματα του δεν του επέτρεψαν τελικά τη συμμετοχή του σ αυτή. Ο Κώστας είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένα ακόμα πιο εξαιρετικό παιδί κι αν συνεχίσει να δουλεύει στο γήπεδο, σε πολύ λίγα χρόνια θα αποτελεί έναν από τους πιο αξιοσημείωτους ποδοσφαιριστές του τοπικού πρωταθλήματος.

Ο Ανέστης Ντόκο είναι επίσης 16 ετών και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Είναι στην ανδρική ομάδα από την περίοδο 2017-18 στην οποία είχε 67 λεπτά συμμετοχής. Στην περυσινή ποδοσφαιρική σεζόν στάθηκε άτυχος, μια που ένας τραυματισμός τον ταλαιπώρησε για μεγάλο διάστημα και τον έφερε λίγο πίσω. Η εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση και η αγάπη του για την ομάδα τον καθιστούν έναν από τους πιο φέρελπιδες μικρούς της ομάδας μας.

Ο Μανόλης Παπαδομανωλάκης είναι γεννημένος το 2002. Την περίοδο 2017-18 ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας με 118 λεπτά συμμετοχής. Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν δόθηκε δανεικός στο Χείμαρο του οποίου ήταν αναντικατάστατο στέλεχος σε εννιά από τα δέκα παιχνίδια, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Τον Ιανουάριο ξαναγύρισε στην ομάδα μας και είχε 473 λεπτά συμμετοχής, ενώ πέτυχε και το πολύ όμορφο τέταρτο γκολ στον προημιτελικό του κυπέλλου με τη Φαιστό, γκολ που σφράγισε την πρόκριση της ομάδας μας στα ημιτελικά. Αν συνεχίσει να δουλεύει στο γήπεδο, η πορεία του αναμένεται να είναι συνεχώς ανοδική και το μέλλον του προβλέπεται εξαιρετικό.

Στα ήδη υπάρχοντα πιτσιρίκια έρχονται να προστεθούν φέτος άλλα πέντε, τα οποία κάνουν ήδη προετοιμασία με την ανδρική ομάδα και δείχνουν περίτρανα την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει ο ακούραστος Πέτρος Μαράκης και οι συνεργάτες του στην ακαδημία της ομάδας μας. Πρόκειται για τους Πρεκατσουνάκη, Περκέκι, Μάρκο και Ψιμοπουλάκη.
Οκτώ «χρυσά Γορτυνάκια» που αναμένεται ν’ αποτελέσουν το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον της ομάδας μας.

Άλλο ένα δικό μας παιδί που φέτος θα βρίσκεται εξ αρχής στην ομάδα μας είναι ο Κωνσταντίνος Σαβουιδάκης, γιος της παλιάς δόξας του τοπικού ποδοσφαίρου και μέλους του Δ.Σ. της ομάδας μας Γιάννη Σαβουιδάκη. Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1995 και πέρυσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα μας μια που έπρεπε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Φέτος ξεκίνησε ήδη προετοιμασία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά.

Ο Παναγιώτης Σαβουιδάκης και ο Κώστας Κοζωνάκης είναι οι δύο ντόπιοι φύλακες άγγελοι των γκολπόστ της ομάδας μας.

Ο Παναγιώτης, γιος του παλιού τερματοφύλακα και προεδρου της ομάδας μας Γιώργου Σαβουιδάκη, είναι γεννημένος το 1998 και ήρθε φέτος στην ομάδα. Προέρχεται από δυο γεμάτες χρονιές με τους Νέους του Εργοτέλη ενώ πέρυσι πήρε πολλές και σημαντικές παραστάσεις στην Α1 όντας ο βασικός γκολκίπερ των Μοιρών. Τα πλούσια φυσικά και τεχνικά του προσόντα, του δίνουν όλα τα εχέγγυα προκειμένου ν’ αποτελέσει έναν από τους πλέον ανερχόμενους γκολκίπερ του τοπικού.

Ο Κώστας είναι γεννημένος το 1995 και είναι μέλος της αντρικής ομάδας εδώ και τέσσερα χρόνια πέρνοντας αρκετά λεπτά συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού. Οι παραστάσεις αυτές από την Α1, μαζί με τα τεχνικά του στοιχεία, αποτελούν οδηγό για το μέλλον του Κώστα, ο οποίος αν δουλέψει σοβαρά στο γήπεδο θα τονώσει την αυτοπεποίθησή του και θα βελτιωθεί κατακόρυφα.
Τα επόμενα τέσσερα παιδιά είναι ήδη φτασμένοι ποδοσφαιριστές και έχουν τη δική του μεγάλη προσφορά στην ομάδα μας.

Ο Μιχάλης Μηναδάκης είναι γιος του Νίκου Μηναδάκη, εδώ και πολλά χρόνια ακούραστου εργάτη του σωματείου μας, με συνεχή και σημαντική προσφορά από διάφορα πόστα. Ο Μιχάλης είναι 28 χρονών και είναι μέλος της ομάδας μας πολλά χρόνια τώρα, με την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια να είναι πολύ μεγάλη και σημαντική.

Ο Ηλίας Φανουράκης, γιος του μέλους του Δ.Σ. της ομάδας μας Στέλιου Φανουράκη ο οποίος βοήθαει εδώ και πολλά χρόνια ποικιλοτρόπως το σωματείο μας. Ο Ηλίας ο οποίος είναι 24 ετών και στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα πολλών και σημαντικών ομάδων, ήρθε στην ομάδα μας το 2015 και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της για δύο χρόνια. Την περυσινή σεζόν απουσίασε από την αγωνιστική δράση εκπληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ο Στράτος Σαβοιδάκης γεννημένος το 1991, είναι επίσης πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής της ομάδας μας με μεγάλη προσφορά σ αυτή. Τα δύο τελευταία χρόνια στασθηκε άτυχος, αφού μια σειρά τραυματισμών τον κράτησαν πίσω αγωνιστικά.

Ο Μπάμπης Κυρλάκης γεννημένος το 1993, είναι γιος του πάλαι ποτέ μεγάλου ποδοσφαιριστή του παρελθόντος Γιώργου Κυρλάκη. Ο Μπάμπης που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Δόξα Γαλιάς, ήρθε πέρυσι στην ομάδα και βοήθησε σημαντικά με την αγωνιστικοτητα του.
Τα επόμενα δύο παιδιά αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Δεν είναι από το χωριό μας αλλά εδώ και χρόνια είναι αναπόσταστο κομμάτι της ομάδας μας. Μιλάμε για τα αδέρφια Μαντρίν και Γιονίντ Μάλο που θεωρούνται πια «δικά μας» παιδιά. Τα «Μαλάκια» είναι παιδιά του Μάλο Τριντάν, παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και πολλά χρόνια τώρα ακούραστου και αφανούς εργάτη της Γόρτυνας.
Ο μεγάλος, ο Μαντρίν, είναι γεννημένος το 2000 και από χρόνο σε χρόνο ανεβάζει όλο και περισσότερο το επίπεδό του, αλλά και τις συμμετοχές του στην ομάδα. Τη χρονιά 2016-17 είχε 787 λεπτά, την αμέσως επόμενη 1164 λεπτά και την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 26 από τα 27 παιχνίδια της ομάδας μας έχοντας 2155 λεπτά συμμετοχής και 3 γκολ.
Ο μικρός ο Γιονίντ, γεννήθηκε το 2002 και την περίοδο 2017-18 πήρε 20 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα. Στην αρχή της περυσινής περιόδου δόθηκε δανεικός στο Ραύκο, για να επιστρέψει το Γενάρη στην ομάδα με την οποία αγωνίστηκε 169 λεπτά.
Και τα δύο «Μαλάκια» είναι εξαιρετικά παιδιά με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Αν συνεχίσουν να δουλεύουν στο γήπεδο είναι σίγουρο ότι θα αμειφθούν ανάλογα.

Για το τέλος αφήσαμε τον αρχηγό της ομάδας μας Αλέξανδρο Ξαγοραράκη. Ο Αλέξανδρος που έχει γεννηθεί το 1990, είναι πραγματικά συνυφασμένος με τη νεότερη ιστορία της ομάδας μας. Έδω και 15 χρόνια φοράει ανελλιπώς τη φανέλα της, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ο μόνιμος αρχηγός της. Έχει ζήσει τέσσερεις ανοδους με την ομάδα μας και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, με μ.ο πάνω από 2500 λεπτά ανα χρονιά. Η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια είναι μεγάλη και εξαιρετικά σημαντική και αδιαμβισβήτητα αποτελεί τη σημαία της ομάδας μας.
Αυτοί είναι λοιπόν οι γηγενείς παίκτες της Γόρτυνας, τα καμάρια αυτής της ομάδας. Προέρχονται από τα σπλάχνα του σωματείου μας και κρατάνε ψηλά τη σημαία της ομάδας και του τόπου μας.

Spread the love