Τσίμπησε το βαθμό ο ΠΑΣ στη Λαμία και ελπίζει (highlights)

«Χρυσό» βαθμό πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην προσπάθεια που κάνει για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό, στη Λαμία από την τοπική ομάδα με 1-1, για την 24η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 56′ με τον Καραμάνο, για να λυτρώσει την ομάδα των Ιωαννίνων ο Κάστρο στο 86ο λεπτό.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο τόσο στην κατοχή της μπάλας, αλλά και στις ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλες μάχες στο χώρο του κέντρου, έχοντας από μια καλή ευκαιρία, και οι δύο με κεφαλιές.

Πρώτα ο ΠΑΣ έφθασε κοντά στο γκολ, όταν στο 22ο λεπτό, μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Κάργας έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Σαράνοφ «πέταξε» στην αριστερή του γωνία και με εντυπωσιακή επέμβαση, έδιωξε σε κόρνερ. Η Λαμία «απάντησε» στο 44′. Ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, με τον Νεόφυτο να διώχνει πάνω στη γραμμή της εστίας του.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Λαμία. Στο 56ο λεπτό ο Βάντερσον έσωσε την μπάλα, με εντυπωσιακό τρόπο, πριν βγει πλάγια άουτ, σήκωσε το κεφάλι, σημάδεψε στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας, όπου πετάχθηκε ο Καραμάνος, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νεόφυτο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες στο γήπεδο της Λαμίας.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης, βλέποντας την ομάδα του με την μπάλα στον τοίχο, ανακάτεψε την «τράπουλα», έκανε τρεις αλλαγές και προσπάθησε να δώσει περισσότερη επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Από την πλευρά της η Λαμία οπισθοχώρησε και «οχυρώθηκε» στην άμυνα της για να διαφυλάξει την πρωτοπορία στο σκορ. Ο ΠΑΣ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι προσπάθειες του ήταν χωρίς έμπνευση και εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς της Λαμίας.

Ολα αυτά έως το 86ο λεπτό, όταν η ομάδα των Ιωαννίνων βρήκε τελικά στόχο. Τότε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα, ο Κάστρο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Διαιτητής ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), με βοηθούς τους Χατζηνάκο (Δράμας) και Τζιώτζιο (Θράκης). Τέταρτος ήταν ο Τσαμούρης (Πειραιά).
Κίτρινες: 36’ Τζημόπουλος, 58’ Πάντελιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας (46′ Βασιλαντωνόπουλος) , Βάντερσον, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Πίτι (68′ Μπλάζιτς), Δημούτσος (82′ Τομάς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος, Νικολιάς, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης, Σκόνδρας (61′ Γιάκος), Κάστρο, Βιδάλ (60′ Αποστολόπουλος), Μάνος (66′ Λεό), Πάντελιτς, Κάργας.

Spread the love