Μανώλης Καμάρης: Ο Γιάννης Σαμαράς βοήθησε την ομάδα με τις μεταγραφές που έκανε.

Οι απόψεις ενός διαβασμένου προπονητή μετράνε…
Ζητήσαμε την γνώμη του Προπονητή Μανόλη Καμάρη για την ισοπαλία του ΟΦΗ με την Ξάνθηστο Γεντί Κουλέ και να τι μας είπε για το παιχνίδι, τους νέους παίχτες και την γνώμη του για τα συστήματα που θα μπορούσε να παίξει η ομάδα με το ποιοτικό πλέον ρόστερ που διαθέτει.
“Η επίδραση -πρωτεύον καθήκον- του σύγχρονου Προπονητή πρέπει να είναι παντού, διότι το μέλλον εξαρτάται από αυτά που κάνουμε στο παρόν.
Ο τεχνικός διευθυντής κ. Γιάννης Σαμαράς σκανάροντας τις ανάγκες της ομάδας, την βοήθησε γρήγορα, “φέρνοντας” σε καίριες θέσεις 3 ποδοσφαιριστές κλειδιά.
Τον ΝΑΜΠΙ (οκταροδεκάρι), τον αριστερό μεσοεπιθετικό ΣΑΚΟΡ και το 9άρι ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ.
Προσωπικά σήμερα, δεν μου άρεσε από την αρχή ο σχηματισμός και η σημερινή εντεκάδα, διότι κοιτάζοντας το ρόστερ σου και βλέποντας τις μονάδες σου, προσαρμόζεις και την τακτική σου και το τρόπο παιγνιδιού σου.
Προσαρμογή δηλαδή των καλύτερων μονάδων της ομάδας, στον σχηματισμό που θα επιλέξεις, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα με την ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ρόστερ σου, σε ένα σχήμα που θα τους αξιοποιεί!
Χωρίς φοβικά σύνδρομα, θα διαφοροποιούσα τον σχηματισμό από 1-4-2-3-1 αφού έχω στην διάθεση μου ΝΑΜΠΙ, ΝΕΙΡΑ, ΣΑΚΟΡ και ΝΤΥΝΑ σε 1-4-3-3.
Οι 3 στον άξονα, σε σχέση: 6αρι ο ΜΕΓΙΑΔΟ, με 2 εσωτερικούς χαφ μπροστά του, ΝΑΜΠΙ και ΝΕΙΡΑ.
Περιφερειακά, στο αριστερό άκρο τον ΣΑΚΟΡ, στο δεξιό τον ΝΤΥΝΑ, με υπακοή στον τακτικό σχεδιασμό, που ΑΠΑΙΤΕΙ οι περιφερειακοί μεσοεπιθετικοί να συμμετέχουν συνεχώς και στις 2 εναλλαγές φάσεων (φάση επίθεσης και φάση άμυνας, παίζουν όλη την πλευρά)
Φορ ο Γιακουμάκης.
Δηλαδή, παρουσιάζεις στο τερέν το αριστότερο σου επίπεδο και έχεις πίστη ότι η μεσαία σου ζώνη και η επιθετική, θα δουλέψει σε ανώτερο επίπεδο για να βγάλει αρκετές τελικές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, ζητώντας αυστηρά και την άριστη λειτουργία στο offensive transition (εναλλαγή στην αμυντική μετάβαση).
Έτσι, αλλάζει μία ομάδα επίπεδο, όχι ΡΙΣΚΑΔΟΡΙΚΑ, αλλά επιμένοντας στο ΕΛΙΤ, ΠΟΙΟΤΙΚΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ποδόσφαιρο.

Spread the love