Με ήρωα τον Κατσιμήτρο την πρόκριση στα πέναλτι ο Εργοτέλης (highlights)

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο εμφύλιος του Ηρακλείου μεταξύ ΟΦΗ και Εργοτέλη για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, αφού το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση έληξε ισόπαλος 1-1. Την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε ο Εργοτέλης μέσα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με 4-3 στα πέναλτι κι έγινε η μοναδική ομάδα από τη Β΄ κατηγορία που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Το πρώτο ματς στο Παγκρήτιο είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 23΄ με τον Μπουτσάκη και ισοφάρισε 1-1 στο 44΄ με πέναλτι ο Νέιρα. Να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 31΄ λόγω αποβολής του Κουτσιανικούλη, ενώ αστόχησε και σε δύο εκτελέσεις πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Εργοτέλης με καλή αμυντική γραμμή έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του και με μια καλή αντεπίθεση στο 23΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με… άπιαστο δυνατό σουτ του Μπουτσάκη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου.

Το γκολ του Εργοτέλη έφερε νεύρα στους παίκτες του ΟΦΗ κι έτσι ο Κουτσιανικούλης είδε στο 31΄ την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, αφού σε φάουλ που υπέπεσε είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και αμέσως την δεύτερη για διαμαρτυρία.

Πάντως ο ΟΦΗ και με δέκα παίκτες, συνέχισε την προσπάθειά του με στόχο την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 44΄ με πέναλτι του Νέιρα, το οποίο κέρδισε λίγο νωρίτερα ο ίδιος από τον Οικονόμου.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΟΦΗ κέρδισε και πάλι πέναλτι που καταλόγισε στο 58΄ ο διαιτητής στον Μπουρσέλη για ανατροπή του Πέρσον, το οποίο εκτέλεσε ο Νέιρα, αλλά αυτή τη φορά ο Κατσιμήτρος απέκρουσε.

Στο 72΄ την μπάλα στην άσπρη βούλα τοποθέτησε ο Ποτουρίδης, όταν ο διαιτητής καταλόγισε και τρίτο πέναλτι σε βάρος του Εργοτέλη σε χέρι του Μπουρσέλη στην περιοχή, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να παραβιάσει την εστία των φιλοξενουμένων, αφού έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και άουτ.

Το σκορ με την ολοκλήρωση των 90΄ λεπτών παρέμεινε 1-1, ίδιο με αυτό του πρώτου αγώνα κι έτσι οι ομάδες πήγαν στην ημίωρη παράταση. Εκεί, ο ΟΦΗ έχασε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει με τους Βουό (95΄) και Σασί (99΄) και η παράταση έληξε με το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Στη διαδικασία των πέναλτι για τον Εργοτέλη σκόραραν οι Ιατρούδης, Τσέλίος, Έφορντ και Ροβίθης (αστόχησε μόνο ο Μπάτζιος). Για τον ΟΦΗ ευστόχησαν οι Σασί, Κοροβέσης, Βουό, αλλά ο Κατσιμήτρος έπιασε τα πέναλτι των Ποτουρίδη και Κυριακίδη.
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες κάρτες: Δεληγιαννίδης, Σασί, Νάστος, Νέιρα / Μπουτσάκης, Οικονόμου, Μπρους, Ροβίθης, Μπουρσέλης, Κατσούρρι, Λαμπάκης, Μπάτζιος
Κόκκινες κάρτες: 31΄ Κουτσιανικούλης
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΦΗ (Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Κοροβέσης, Ποτουρίδης, Δεληγιαννίδης (88΄ Κυριακίδης), Νάστος, Νέιρα, Μεγιάδο, Οικονόμου (46΄ Σασί), Κουτσιανικούλης, Πέρσον (60΄ Βουό).
Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης (82΄ Προβυδάκης), Οικονόμου (46΄ Ροβίθης), Λαμπάκης, Μπρους, Μπουτσάκης, Μπάτζιος, Τσέλιος, Ιατρούδης, Κούατενγκ (62΄ Κατσούρρι), Έφορντ.

Spread the love