Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η ΑΕΚ (highlights)

Εντυπωσιακή για δεύτερο συνεχόμενο ματς η ΑΕΚ, νίκησε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε στην 3η θέση της Super League μετά από 16 αγωνιστικές. Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία περίπου 8.000 θεατών και τα γκολ των πρωταθλητών σημείωσαν οι Λιβάγια (9΄), Αλεφ (11΄), Πόνσε (20΄-πέναλτι).

Το ολικό lifting της ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε στο ΟΑΚΑ. Μια ομάδα που το Νοέμβριο δεν βλεπόταν και τον Δεκέμβριο κατάφερνε μετά βίας να ξεπερνά τη μετριότητα, μεταμορφώθηκε σε μηχανή παραγωγής γκολ. Τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο στα Γιάννινα πριν από έξι ημέρες, τρία στο ημίχρονο απόψε. Ακόμα μία εύκολη νίκη, από αυτές που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη τους προηγούμενους μήνες, αλλά φαίνεται πως ο συνδυασμός των υποχρεώσεων του Champions League είχε εξαντλήσει την ομάδα.
Λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 με πανομοιότυπα γκολ. Η ΑΕΚ δείχνει το τελευταίο διάστημα μεγάλη δυναμική στις στατικές φάσεις κι έτσι με δημιουργό τον Γκάλο, ο Λιβάγια στο 9΄ και ο Αλεφ στο 11΄ έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας στους γηπεδούχους. Αμφότερα τα γκολ οφείλονταν (και) σε σοβαρότατη αδράνεια των αμυντικών, ενώ για τον Βραζιλιάνο, αυτό ήταν το πρώτο στη Super League. Στο 20΄ ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μουνάφο και ο Πόνσε ευστόχησε από τη βούλα για να φτάσει τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.
Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί, σημαδεύτηκε ωστόσο από δύο σοβαρά λάθη. Στη φάση του πέναλτι ο Μάνταλος (πιθανότατα, καθώς η τηλεοπτική κάμερα δεν το «έπιασε») ξεκινά από θέση οφσάιντ, ενώ στο 41΄ ο αρχηγός κλώτσησε εν ψυχρώ τον Ιγκλέσιας, όμως ο διαιτητής Φωτιάς του «χάρισε» την αποβολή, τιμωρώντας τον μόνο με κίτρινη κάρτα. Τα λάθη συνεχίστηκαν στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, όταν ο ρέφερι δεν είδε τον… ορισμό του πέναλτι σε χέρι του Μουνάφο στο 47΄.
Σε αντίθεση με το ματς εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, η επιθετικότητα της ΑΕΚ διατηρήθηκε και στο β΄ ημίχρονο, με τους Πόνσε (56΄, 76΄), Οικονόμου (57΄) να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ. Το 3-5-2 του Μαρίνου Ουζουνίδη αναδεικνύεται στο κατάλληλο «φάρμακο» για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πρωταθλήτρια, η οποία αρχίζει να «χτίζει» ένα καλό σερί ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (3 Φεβρουαρίου). Εως τότε, μεσολαβούν ακόμα τρία ματς, με τον Κισσαμικό για το κύπελλο, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για τη Super League

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Γκάλο, Οικονόμου, Αλεφ, Μάνταλος – Μανιάς, Ιγκλέσιας
Οι συνθέσειςτων ομάδων:
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χουλτ, Μπακασέτας, Αλέφ, Μάνταλος (71΄ Κρίστιτσιτς), Πόνσε (82΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια (77΄ Κλωναρίδης)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46΄ Βλάχος), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος (65΄ Φερνάντεθ), Άνχελ, Βαλιέντε, Ιγλέσιας (73΄ Δουβίκας), Μουνάφο, Καλτσάς, Μανιάς
* Εκτός 18άδας για την ΑΕΚ έμειναν ο Γιαννούτσος και ο Χρήστος Αλμπάνης
* Εισιτήρια: 7.419, Εισπράξεις: 32.343 ευρώ

 

Spread the love