Κράτησε την νίκη και το αήττητο ακόμη και με «10» (highlights)

Την πρώτη από τις 2 νίκες που χρειάζεται μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου (άλλες τρεις αγωνιστικές) για να στεφθεί και μαθηματικά «πρωταθλητής χειμώνα» πήρε ο ΠΑΟΚ στη Λαμία με 1-0, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 12ης ημέρας της Super League.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, των 10 παικτών από το 64΄ (αποβολή του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα), κατάφερε να αποδράσει με «διπλό» από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, με το γκολ του Βαρέλα στο 54΄, στη μόλις δεύτερη έξοδό του στην επαρχία από την έναρξη της περιόδου (η πρώτη ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου με τον ΟΦΗ όπου είχε επικρατήσει με 3-1).

Το σημερινό (3/12) ήταν το 11ο «τρίποντο» του ΠΑΟΚ σε 12 ματς (παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στη Super League με μόλις μία ισοπαλία), ενώ διατήρησε και το παθητικό των τεσσάρων γκολ που έχει δεχθεί (καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος). Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της η Λαμία, αλλά δεν απέφυγε την δεύτερη σερί ήττα (προηγήθηκε αυτή από τον Πανιώνιο).

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου μπήκε με περισσότερη ενέργεια και με δυναμισμό στο ματς, κατάφερε να αποδιοργανώσει τους «ασπρόμαυρους», που είχαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Πρίγιοβιτς στο 23΄ (ο Σέρβος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σαράνοφ), αλλά αν μία ομάδα δικαιούτο να προηγείται αυτή ήταν η γηπεδούχος.

Το πρώτο 45λεπτο «σημαδεύτηκε» από ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος εις βάρος της Λαμίας. Στο 11΄ το δυνατό σουτ του Επστάιν βρήκε στο απλωμένο και υψωμένο χέρι του Βιεϊρίνια, με τον Πειραιώτη ρέφερι, Αλέξανδρο Τσαμούρη, να μην καταλογίζει το πεντακάθαρο πέναλτι αν και ήταν πολύ κοντά στη φάση.

Οι Φθιώτες στάθηκαν άτυχοι στα… χασομέρια του πρώτου μέρους, όταν μετά το απευθείας φάουλ του Μπερτόλιο, ο Πασχαλάκης αρχικά κι εν συνεχεία το αριστερό δοκάρι δεν τους επέτρεψαν να μπουν προηγούμενοι στ΄ αποδυτήρια.

Το ματς… άνοιξε για τα καλά στο β΄ μέρος, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 48΄, με την κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Πρίγιοβιτς να μπλοκάρει ο Σαράνοφ. Η «απάντηση» της Λαμίας ήρθε τρία λεπτά μετά, όταν Επστάιν και Μπαράλες έφυγαν… στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου», αλλά ο Γερμανός αντί να «σερβίρει» στο συμπαίκτη του που ήταν μόνος του προτίμησε να σουτάρει με το αριστερό και να διώξει με τα πόδια ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικός άνοιξε το σκορ στο 54΄ με τον Βαρέλα, που νίκησε κατά κράτος τον Μπαράλες στη μεταξύ τους μονομαχία (1-0). Η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε με 10 παίκτες από το 64΄, μετά την αποβολή του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, με τις αλλαγές που έκανε ο Ρουμάνος κατάφερε να «θωρακίσει» τη μεσοαμυντική της γραμμή και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Θα μπορούσε, μάλιστα, να είχε αποβάλλει εντελώς το άγχος στο 83ο λεπτό, αλλά και πάλι ο Σαράνοφ έδωσε την εστία του στο τετ-α-τετ με τον Λημνιό.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιάς)
Κίτρινες: Μπαράλες – Κάνιας, Βαρέλα
Κόκκινες: Κάνιας (63΄ δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγμπα (67΄ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (76΄ Βάντερσον), Δημούτσος, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επσταϊν (85΄ Μαστούρ), Μπαράλες
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (72΄ Άκπομ, Μπίσεσβαρ (53΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (64΄ Βέρνμπλουμ)

Spread the love