«ΣΟΚ» και «ΔΕΟΣ» στη Δράμα από τον Ηρόδοτο

Σόκαρε το Πανελλήνιο η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού με την νίκη της στη Δράμα με 2-3 επί της Δόξας που μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ.
Έτσι, ο Ηρόδοτος έφτασε στο τρίτο σερί τρίποντο και μετρά 9 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην 3η θέση με τον Βόλο και τον Απόλλωνα Λάρισας.
Από την πλευρά της, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έμεινε στους 7 πόντους και την 6η θέση, περιμένοντας βέβαια και την απόφαση για το πολύ πιθανό -3 λόγω της γνωστής γκάφας που έγινε στο ματς με τον Βόλο.
Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 10′ με πλασέ του Κουσκουνά, ο οποίος αξιοποίησε την πάσα του Μπαϊκαρά από δεξιά.

Στο 16′ ο Πεταυράκης δέχτηκε την ασίστ του Κουσκουνά και σούταρε, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ριζογιάννης έκανε το σουτ από μακριά και ο Κασμερίδης έδιωξε δύσκολα με το πόδι.

Στο 23′ ο Φραγκουλάκης ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 31′ ήρθε και το 1-2 με τον Σμυρλή να σεντράρει από αριστερά και τον Αυγενικού να βρίσκει δίχτυα από κοντά.

Στο 34′ ο Κρητικός με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, εκμεταλλευόμενος την αναταραχή στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον ίδιο να σκοράρει και στο 38ο λεπτό, αλλά σε αυτή την περίπτωση το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 45′ ο Κρουθ έκανε το σουτ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, με την μπάλα όμως να φεύγει ψηλά άουτ, για να γράψει ο Γιαλούσης το 2-3 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με βολέ από δεξιά ύστερα από κακή έξοδο του Πίτκα σε σέντρα του Φραγκουλάκη.

Στο 64′ ο Κασμερίδης μπλόκαρε το σουτ του Κουσκουνά, ενώ έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο σουτ του Σουμά στο 74′.

Ο γκολκίπερ των «κυανόλευκων» ήταν σταθερός και εξουδετέρωσε στο 81′ άλλο ένα σουτ του Κουσκουνά, με τον Πέρεθ από την πλευρά του να πιάνει την κεφαλιά στο 84′ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Εντέλει, η πίεση των Δραμινών για το γκολ της ισοφάρισης δεν απέδωσε και ο Ηρόδοτος πήρε το σπουδαίο διπλό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσετσίλας του Συνδέσμου Γρεβενών με βοηθούς τον Μωυσιάδη του Συνδέσμου Γρεβενών και τον Δέλλιο του Συνδέσμου Πέλλας.

Κίτρινες: 38′ Κρητικός, 53′ Πατράλης, 70′ Κρουθ, 90’+1 Σουμά – 90’+2 Γιαλούσης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Πίτκας, Πεταυράκης, Μακρής, Ρουγκάλας (60′ Πέρεθ), Πατράλης (77′ Νατσιόπουλος), Καψάλης, Ριζογιάννης, Κρητικός (70′ Σουμά), Μπαϊκαρά, Κρουθ, Κουσκουνάς.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Γιαλούσης, Δαμιανάκης (57′ Κανδηλάκης), Φραγκουλάκης, Μασάδο (87′ Φουκαράκης), Κασαπάκης, Αυγενικού (67′ Αμαραντίδης), Αργκιλέσι, Σμυρλής.

Spread the love