Με αρκετό (σπρώξιμο) κατάφερε την ανατροπή η Ξάνθη

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στις «υψηλές πτήσεις» νικώντας με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή (64΄ Μπρίτο, 77΄ Γέντρισεκ) για την ομάδα του Ράσταβατς, καθώς οι Ηπειρώτες, που γνώρισαν την έκτη εφετινή ήττα, είχαν προηγηθεί στο 21ο λεπτό με τον Μυστακίδη.
Με τον διαιτητή Μανούχο να «σπρώχνει) συνεχώς του γηπεδούχους δύνοντας τους αρχικά ανύπαρχτο πέναλτι και συνεχόμενα φάουλ γύρο από την περιοχή του ΠΑΣ με αποτέλεσμα και τα 2 τέρματα της Ξάνθης να προέλθουν από αυτά.

Οι Ακρίτες ξεκίνησαν δυνατά και στο πέμπτο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, στο επιθετικό φάουλ του Μπρίτο στον Αποστολόπουλο. Ο Μανούχος έδειξε τα 11 βήματα, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο Βελλίδης όμως νίκησε τον Γέντρισεκ στο 7΄, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει πέναλτι ύστερα από 8 χρόνια (!) και συγκεκριμένα από το 2010, όταν τότε φορούσε τη φανέλα του Διαγόρα.

Προϊόντος του χρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αφού στο 18΄ είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Αθανασιάδη, τελικά κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ επίσης με κεφαλιά του Μυστακίδη στο 21΄, ύστερα από σέντρα του Ντόλοβατς. Η εξέλιξη αποσυντόνισε τους Θράκες, που ως το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά.

Η ομάδα του Ράσταβατς έφτασε στο 1-1 με τον Μπρίτο στο 64ο λεπτό, όταν ο έμπειρος άσος της Ξάνθης εκμεταλλεύτηκε μια αναστάτωση που επικράτησε στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Ακρίτες και τρία λεπτά αργότερα ο Βελλίδης έκανε σωτήρια απόκρουση σε εξαιρετικό σουτ του Γέντρισεκ εκτός περιοχής.

Τελικά, ο Σλοβάκος επιθετικός «εξιλεώθηκε» για το χαμένο πέναλτι «γράφοντας» το 2-1 ύστερα από ασίστ του Μπαξεβανίδη και υπογράφοντας την ανατροπή για την ομάδα του, η οποία έφτασε στην τέταρτη εφετινή νίκη και στους 15 βαθμούς, που τη φέρνουν στα «υψηλά πατώματα» της κατάταξης. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν Ντουρίτσκοβιτς και Μιχαήλ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+2 Ντουρίτσκοβιτς (2η κίτρινη) – 90΄+5 Μιχαήλ (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λισγάρας, Σιλά, Ντουρίτσκοβιτς – Μιχαήλ, Αθανασιάδης
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (56΄ Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (79΄ Μπουλάς), Μελισσόπουλος (46΄ Κάστρο).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (87΄ Γιάκος), Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Νικολιάς, Ντόλοβατς (84΄ Βιντάλ), Μυστακίδης (65΄ Ξύδας), Αθανασιάδης.

Spread the love