Ο πάγκος έδωσε τη λύση στον Εργοτέλη

Και που όλα έδειχναν δύσκολα για τους γηπεδούχους ο Νίκκι έδωσε την λύση. Στο 70΄πέρασε τον Μπουτσάκη στη θέση του Κοζορώνη με την αλλαγή αυτή να του βγαίνει «λίρα εκατό» αφού δύο λεπτά αργότερα σέρβιρε «πάρε βάλε» στο Τσέλιο που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για λογαριασμό της ομάδας του…
Στο 76΄ο νεαρός παίκτης πήρε το «ριμπάουντ» ύστερα από την απόκρουση του Θεοδωρόπουλου σε σουτ του Μπουρσέλη και ωραία έβγαλε στον Έφορντ που έκανε το 2-0… δίνοντας έτσι στην ομάδα του το ξεκίνημα που προσδοκούσε στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής
Οι Πόντιοι το πάλεψαν, αλλά έχοντας κατέβει με μόλις 14 παίκτες, δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το ματς.
Η ομάδα του Παπαβασιλείου ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα, με τους δύο «μονομάχους» να αδυνατούν αρχικά να βρουν ρυθμό.
Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έψαξαν το γκολ και απείλησαν πρώτη με τον Κυβελίδη στο 7′, αλλά ο Καλογεράκης έδιωξε σε κόρνερ. Ο Τσέλιος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, όπως και ο Κοζορώνης, ενώ ο Έφορντ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 14′, αλλά ο Κολυτας έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Ανάλογες φωνές με την ίδια… ανταπόκριση υπήρξαν και στο 34′ σε μαρκάρισμα του Ιατρούδη από τον Θεολόγου, με το 0-0 να διατηρείται μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.
Οι Κρητικοί έψαξαν το γκολ και στην επανάληψη, με τους Πόντιους να προσπαθούν περισσότερο να ροκανίσουν τον χρόνο.
Τελικά, η κίνηση – ματ για τους γηπεδούχους ήρθε από τον πάγκο. Ο Παπαβασιλείου πέρασε στο 70′ τον Μπουτσάκη στο ματς και δύο λεπτά αργότερα δικαιώθηκε, αφού ήταν αυτός που που έβγαλε την ασίστ στον Τσέλιο που με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Το γκολ… έκοψε τα φτερά στους φιλοξενούμενους που τέσσερα λεπτά αργότερα είδαν τον Μπουτσάκη να βρίσκει αυτή τη φορά τον Έφορντ για το 2-0 και ενώ ο Θεοδωρόπουλος είχε απομακρύνει σε πρώτη φάση την μπάλα στο σουτ του Μπουρσέλη.
Οι Πόντιοι, έχοντας και κουραστεί, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι στη συνέχεια, με τον Έφορντ να έχει και κάποιες καλές στιγμές για το 3-0, αλλά το 2-0 να αποδεικνύεται αρκετό για τον Εργοτέλη.
Διαιτητής ήταν ο Σπυρίδων Κολύτας (Λασιθίου), με βοηθούς τους Ισίδωρο Αρμακόλα (Κυκλάδων) και Αντώνη Αναστασάκη Χανίων), ενώ τέταρτος ήταν ο Χαράλαμπος Σωτηριάδης (Λασιθίου).
Κίτρινες: 51′ Σαμαράς, 56′ Τσουμάνης, 63′ Δημητριάδης
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Κοζορώνης (70′ Μπουτσάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (75′ Ροβίθης), Έφορντ, Καπνίδης (89′ Κουατένγκ).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (ΠΟΝΤΟΥ) (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Σουντουρά, Γεωργιάδης, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Πουρτουλίδης, Τσουμάνης, Κυβελίδης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς.

Spread the love